La platja de Gandia tindrà una falla durant el pont del 9 d’octubre

El regidor delegat de Falles, Nacho Arnau, acompanyat pel president de la Federació de Falles, Telmo Gadea; i les falleres majors de Gandia, Cristina García i Clara Tortosa, han anunciat este matí en Fitur que el consistori, dins de la línia de col·laboració amb les Falles de Gandia, plantarà una falla durant el pont del 9 d’octubre i la festivitat del Pilar que cremarà la nit de l’11 d’octubre. El monument faller serà elaborat pel taller de Palacio i Serra i, aprofitant l’Any Jubilar, tindrà als Borja com a tema central.

Arnau ha explicat que la iniciativa es pren per tres raons. La primera és posar en valor les festes josefinas. “Creiem que donar a conéixer les Falles en una època fora de l’habitual ens permetrà arribar a un públic que, potser, no haja tingut l’oportunitat de visitar-nos durant la celebració de les Falles al març. Hem de continuar treballant en la línia de posar-les en valor per a convertir-les en un atractiu turístic més”.

La segona raó, tal com ha declarat l’edil socialista és “donar als turistes una raó més perquè ens visiten i dinamitzar durant estos dies el sector hoteler i hostaler. En definitiva, continuar col·laborant amb el sector turístic per a aconseguir la tan anhelada desestacionalització”.

Finalment, el regidor delegat de Falles ha destacat que amb esta mesura es pretén donar suport al món de les Falles i als seus artistes que han travessat una època difícil a causa de la pandèmia.

Per la seua banda, Telmo Gadea ha afirmat que “una acció que, en principi era de consum intern per a commemorar el 75 aniversari de la Junta Local Fallera, es convertia en un vertader reclam per a la gent que era a la platja. En aquell moment ens vam adonar tant els membres de la Junta com de l’Ajuntament que havíem de treballar per a consolidar esta idea en benefici de les pròpies falles i el turisme”.

“Volem que la gent conega les Falles i torne per a visitar-nos al març. Serà una forma de desestacionalizar i ajudar al turisme i al sector”, ha finalitzat Gadea.