La Policia Local de Gandia finalitza el mes de juny amb 208 intervencions per garantir la convivència ciutadana

La regidora de Protecció, Seguretat i Convivència, Lydia Morant, i el comissari principal i cap de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, han informat del balanç de les accions fetes pel cos policial durant el mes de juny. Un mes marcat per l’inici de la temporada d’estiu i el dispositiu especial per tal de garantir la seguretat dels ciutadans i dels milers de persones que visiten la nostra ciutat amb motiu de les vacances.

D’esta manera, els quads de la Policia Local i el suport de patrulles a la platja, a més d’un servei de vigilància mitjançant drons que permeten cobrir grans àrees i anticipar incidents, ja són a ple funcionament, mentre que el dispositiu especial per al Pirata Beach Festival està a punt d’iniciar-se. Paral·lelament, el retén de la Policia Local al Moll dels Borja està operatiu i s’ha iniciat des de l’1 de juliol el Servei d’Atenció al Turista Estranger (SATE) en col·laboració amb la Policia Nacional.

Pel que fa a l’activitat que es desenvolupa a la ciutat, els agents han participat en més d’una vintena d’esdeveniments de tota classe entre els quals destaca la celebració de la nit de Sant Joan, el concurs internacional de Fideuà de Gandia o la celebració de les eleccions europees, entre d’altres.

Una vegada finalitzat el curs escolar, el programa Agent Tutor va reduir les seues intervencions (142), mentre que pel que fa a convivència ciutadana es van realitzar 208 intervencions, relacionades amb sorolls i molèsties (181), botellot (10), i pertorbació de la convivència (13), entre d’altres.

Pel que fa a la sinistralitat, este mes es produiren 200 accidents de trànsit, 19 amb ferits lleus. D’estos, 12 tingueren implicació de vehicles de mobilitat personal, amb 5 ferits lleus. Sobre este tipus de vehicles es va desenvolupar recentment una campanya especial de control que es va saldar amb 143 propietaris denunciats per diversos incompliments de les normes.

A l’apartat de seguretat ciutadana, destaca el treball de les unitats de districtes, Gessamí, Kalos, entre d’altres, que van intervindre en 52 avisos per baralles, i van fer 14 actuacions de violència de gènere. A més, es van imposar dues denúncies per convivència ciutadana contra expressions discriminatòries i van atendre 454 avisos del 112, i 252 telefonades al telèfon propi de la Policia Local.

Paral·lelament, els agents van realitzar 79 serveis humanitaris, fet que suposen un 17 % del total de les actuacions.