La pujada de preus del Govern del PP provoca que per primera vegada baixen les inscripcions de la Universitat Popular

La pujada de preus que el Govern del PP va imposar a principi de curs en les tarifes de la Universitat Popular de Gandia (UPG) ha tingut com a conseqüència “una disminució molt important de les inscripcions i que el centre, per primera vegada en la seua història, no haja completat el nombre de places que ofereix”.

El grup socialista en l’Ajuntament de Gandia ha recordat que la UPG sempre havia tingut llistes d’espera i ha lamentat “que haja hagut d’arribar un Govern del PP perquè les inscripcions baixen en la Universitat Popular i sobren quasi 200 places a causa de l’insuportable augment de les tarifes”. En aquest sentit, el regidor socialista Jesús García ha recordat que el preu de la matrícula va augmentar quasi un 100% en la tarifa normal i més d’un 200% en els preus reduïts,

D’aquesta manera, un jubilat que abans pagava 20 euros per un curs de la UPG ha hagut d’abonar en aquest curs 64 euros, la qual cosa provoca “una situació insostenible que posa en perill la viabilitat i el futur de la Universitat Popular”. Amb 200 places sense cobrir, la UPG també s’ha vist obligada a eliminar tres cursos de la seua oferta formativa, un fet sense precedents que es deu “a la nefasta gestió cultural i educativa del PP en aquesta legislatura”.

Referent a açò, García ha assegurat que el descens de les inscripcions demostra que la política del PP de pujar els preus per a equilibrar els costos “no funciona, i el que provoca en realitat és que la gent deixe d’apuntar-se”. “Esperem que el PP no vulga fer el mateix que ha fet amb altres serveis públics, és a dir, portar la UPG a límits tan baixos per a al final dir que és insostenible”, ha assenyalat el regidor.

“El Govern del Torró ha fet que l’oferta cultural de Gandia es veja ofegada per l’oferta d’oci”, ha assenyalat García, que ha criticat que mentre el PP “regala entrades per a les corregudes de bous, el Maremàgnum o els concerts, pretén fer pagar a les persones majors, als joves i als aturats més de 60 euros per uns cursos que abans els costaven 20 euros”.

Per tot açò, i davant “el perill de desaparició que corre la UPG”, els socialistes han recuperat la proposta que ja van fer el passat mes de setembre al Govern del PP perquè , “tenint en compte la necessitat d’un augment dels preus però també les dificultats que travessen moltes persones”, la pujada de les tarifes “siga gradual i afecte en menor mesura a jubilats, joves i aturats, tres col·lectius amb dificultats que també són els que més s’interessen pels cursos de la UPG”.

La Universitat Popular, ha postil·lat el socialista, “és del poble, com el seu propi nom indica, però els populars han demostrat que amb ells la cultura i l’educació o són per als rics o no són per a ningú”.