La “responsabilitat de govern” de Torró és que hi haja quatre aturats més cada dia que governa

El regidor del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell, ha eixit hui al pas de les acusacions realitzades pel portaveu del govern, Víctor Soler, sobre les polítiques d’ocupació de l’anterior executiu i ha assegurat que la “responsabilitat de govern” de la que parla Soler és “que hi haja quatre aturats més a Gandia per cada dia que governa Torró i el PP”.

Mascarell ha recordat als populars que van heretar una ciutat amb una tendència a la baixa en aturats que va aconseguir baixar a menys de 8.000. Una xifra que ja ronda els 8.500 en aquests cinc mesos de govern del PP en els quals, segons Soler, han aconseguit contenir les xifres d’aturats. Una contenció que ja es xifra en 439 aturats més.

El regidor socialista ha recordat que el seu grup municipal va començar la legislatura sense culpar de l’atur al govern, tot al contrari que van fer ells durant el mandat anterior. No obstant, “les constants acusacions i les contradiccions del PP, que ara ja admeten que no és una competència local, ens obliguen a recordar que les nul·les gestions que estan portant a terme han servit per a crear una xifra de rècord: quatre aturats cada dia que governa Torró”, alguns dels quals, ha recordat Mascarell, han estat generats directament per l’administració pública. I tot, amb un govern que es va presentar a les eleccions prometent treball.

Aquestes contradiccions del PP són les que els han fet votar a favor del PactSafor i, poques hores després, assegurar que “no serveix per a res”. En aquest sentit, Mascarell ha recordat que la proposta de treball social protegit de José Manuel Orengo va servir per a alleugerar la situació de 500 famílies i va permetre una reducció de l’atur. A més, els sindicats, tant UGT com CCOO, estan a favor del PactSafor.

Mascarell li ha dit a Soler “que pregunte als 500 treballadors del PactSafor si serveix per a alguna cosa o no” i li ha demanat “que no done lliçons als treballadors una persona de la que només tenim constància que haja treballat com a assessor del PP”.

D’absències al plenari Per últim, i davant les acusacions de Víctor Soler a José Manuel Orengo per absentar-se en el debat de la darrera moció al plenari, Mascarell li ha preguntat als populars “on estava Torró quan va començar el plenari i perquè va arribar tard”. Mascarell ha assegurat que Orengo, de la mateixa manera que quan era l’Alcalde, “està i estarà al costat de la ciutat i els ciutadans”