La Setmana Literària es reprogramarà durant els pròxims mesos seguint les recomanacions sanitàries

El regidor delegat de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), José Manuel Prieto, ha comparegut hui en roda de premsa per a informar del que serà el desenvolupament de la Setmana Literària que en condicions normals hauria començat este divendres i finalitzat el pròxim dia 22 amb l’Homenatge a la Paraula. Prieto ha explicat que seguint les recomanacions sanitàries, s’ha decidit reprogramar bona part de les activitats. “Estem en temps de contenció i de fer les coses tal com ho venint fent des de l’inici de la pandèmia: complint amb totes les recomanacions”, ha assenyalat l’edil socialista. Cal destacar que el vessant de relació social entre les persones de la Setmana Literària ha fet que des de l’IMAB s’estudiara el seu possible ajornament en una altra data o replantejar les activitats amb nous formats.

D’esta manera, s’ha decidit que alguna de les activitats s’ajornen fins a trobar una nova data que tinga en compte les possibilitats de tots els participants. “La Setmana Literària ja no se celebrarà estrictament durant el mes de novembre i tots els actes previstos s’organitzaran durant les pròximes setmanes perquè tothom puga participar”, ha indicat. En el cas de l’entrega dels Premis Literaris, es manté el pròxim dia 20 de novembre però en forma d’acte protocol·lari de reduïda dimensió on a més dels premiats hi haurà una representació d’autoritats i mitjans de comunicació.

Finalment, Prieto ha recordat que des de l’alçament de l’estat d’alarma Gandia ha organitzat prop de 150 activitats culturals per a convertir-se en una de les ciutats que millor ha adaptat la vida cultural a la nova situació sanitària. “Treballarem per a assegurar-nos que totes les activitats que s’anaven a celebrar durant la Setmana Literària es reprogramen en el temps al llarg dels pròxims mesos”, ha recalcat. El regidor de l’IMAB també ha posat en valor la labor realitzada des de la xarxa municipal de biblioteques. “No hem tingut ni un sol problema a les biblioteques i ara, en esta nova etapa, estem fent les mateixes activitats però ‘online’. A més, els nivells de préstecs de llibres s’aproximen a xifres anteriors a la covid-19”, hi ha conclòs.