La XI edició de la Fira del Motor supera la xifra dels 11 milions d’euros en vendes

La regidora d’Economia i Empresa i Ocupació, Elena Moncho, ha comparegut hui en roda de premsa amb el gerent de Moll Motors, Víctor Moll; la gerent de Peumovil, María Fernández, i el representant de les firmes de vehicles d’ocasió, Salvador Pardo, per fer un balanç sobre la XI edició de la Fira del Motor de Gandia, que es va celebrar del 3 al 5 de maig. Durant la roda de premsa, la regidora socialista ha destacat que, amb més de 600 cotxes i 200 motos exposades, esta ha estat, sens dubte, la Fira que millors resultats ha obtingut des que es va començar a celebrar el 2013. “Estem molt contents. Segons les dades dels expositors, el cap de setmana de la Fira es van vendre un total de 275 nous automòbils, 86 d’ocasió i 39 motos”, ha assenyalat.

A més, en les dues setmanes posteriors es van vendre 99 cotxes nous més, 8 d’ocasió i 52 motos. “En total, enguany s’han comprat 468 cotxes i 91 motos, cosa que ha suposat un impacte econòmic en el sector de vora 11 milions d’euros”, ha declarat Moncho, qui ha afegit que a esta xifra “s’ha de sumar tot el que les persones, tant de fora com de la ciutat, es van gastar als hotels, restaurants, bars, botigues del centre històric, etc., durant les tres jornades”.

Fernández ha incidit en el fet que l’onzena edició va rebre molta gent de fora de la Safor. “Vam invertir en publicitat fora de la comarca i ens ha donat molt bons resultats perquè va vindre molta gent d’altres zones com, per exemple, la Vall d’Albaida. Este és un aspecte molt beneficiós per a Gandia atés que els visitants es van gastar els diners als comerços de la ciutat”.

Per part seua, Moll ha manifestat la seua alegria perquè “tot va eixir a demanar de boca quan, a causa de l’ampliació de metres i als nous expositors, podrien haver-hi hagut problemes”. A més, ha agraït a l’Ajuntament la seua “valentia a l’hora d’apostar per fer més gran un esdeveniment així”. També ha destacat que els vehicles d’etiqueta 0 i els d’etiqueta ECO han suposat un 37% de la quota de les vendes, “xifra que ens posa per damunt de la mitjana nacional”.

Per finalitzar, Pardo ha posat en valor l’esforç dels concessionaris i l’Ajuntament a l’hora d’implicar-se la iniciativa. “Gràcies a ells hi ha hagut més vendes. Estem molt contents perquè la gent ha vingut amb més ganes que mai de comprar i això ajuda a fer créixer la ciutat”, ha acabat.