L’actitud de Torró al plenari dels pressupostos demostra la seua incapacitat per a gestionar la crisi

Els regidors del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant i Vicent Mascarell, han valorat hui el plenari dels pressupostos que es va celebrar ahir. Un plenari on l’actitud “lamentable” de Torró va demostrar “la seua incapacitat per a governar Gandia i gestionar la crisi”, ha dit Mascarell.

Diana Morant ha lamentat que el PP de Torró culpe a l’anterior govern de la duresa de les mesures que inclouen els pressupostos i el pla d’ajust aprovats ahir, i ha preguntat si també són culpa de l’herència socialista algunes de les mesures preses pel PP i amb les quals han gastat a mans plenes per als seus amics, com les compres de les boleres del Palace, la Citroën, les televisions privades vinculades al PP, els campionats de boxa o de salsa de l’amic Nico Espinosa o els canvis de moreres per palmeres, entre d’altres.

Per contra, Morant ha lamentat que els retalls i l’austeritat anunciades pel PP sí que s’hagen aplicat per a acabar amb els serveis públics, l’educació i la cultura de la ciutat. Així, la regidora socialista ha criticat que Torró “ofega a les universitats, al Teatre Serrano, al transport públic i a l’educació dels més menuts regalant les escoletes públiques”.

Per a Morant, els pressupostos són una nova demostració de que Torró “té diners per al que vol” i li ha enviat un missatge a l’alcalde de Gandia: “governar és prendre decisions, solucionar els problemes dels ciutadans i prioritzar els diners, així que assumisca la responsabilitat de les seues decisions, no li cree més problemes als ciutadans acomiadant i pujant impostos i prioritze els diners buscant el benefici de tots i no el seu propi i el dels seus”.

Vicent Mascarell, per la seua part, ha considerat “vergonyosa i lamentable” l’actitud de Torró al plenari celebrat ahir. Una actitud provocadora que s’ha demostrat des del moment en que es van convocar dos plenaris extraordinaris i urgents en el dia de la vaga general “buscant la confrontació dels ciutadans i els treballadors”.

Mascarell ha lamentat que el PP protagonitzara ahir “el plenari més vergonyós de la història de la democràcia a Gandia” i que Torró demostrara la seua “incapacitat per suportar les discrepàncies ni la pressió pública”.

Mascarell ha finalitzat assegurant que “hi ha una altra manera de fer política i de governar, més justa, més democràtica, estant al costat dels ciutadans i comptant amb totes les seues opinions”.

El PP vota a favor d’acomiadar treballadors

Diana Morant ha criticat durament al PP per haver rebutjat la proposta presentada per UGT durant les negociacions del capítol de personal i que ahir els socialistes van elevar al plenari. Una esmena que per a Morant era “més justa, equitativa i coherent amb els moments que vivim”.

La proposta en qüestió plantejava la possibilitat de portar a terme una rebaixa d’un 15% el sou i la jornada laboral del personal interí, reduir el 50% de la productivitat de tot el personal i abaixar un 3% el sou del personal eventual i els càrrecs polítics. Una iniciativa “en la qual tots ens apretem el cinturó per tal que l’Ajuntament no acomiadara a cap treballador”. Però el PP va rebutjar la proposta “perquè voten a favor de tirar al carrer a treballadors i destruir llocs de treball”.

Aquesta postura del PP, segons Morant, confirma als populars com “una màquina de destrucció de llocs de treball donat que sumen prop de 200 acomiadaments en només set mesos”. Per a Morant, “aquest és el govern del Ahora Empleo i del Menos Impuestos; aquestes són les prioritats del PP”.