L’Ajuntament de Gandia programa sis xarrades sobre la salut física, mental i nutricional

El Departament de Sanitat i Polítiques Saludables de l’Ajuntament de Gandia continua amb el foment de la salut entre la ciutadania. Per això, tal com ha anunciat la regidora socialista, Liduvina Gil, es reprén la programació de les xarrades per a la promoció de la salut, que la pandèmia va aturar, ‘Salut i benestar a la tardor’. Així doncs, d’octubre a desembre es portaran a terme sis conferències que abordaran la salut física, mental i nutricional.

“Gandia està adherida a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS) i s’ha compromés a dur endavant polítiques municipals que contribuïsquen en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”, ha expressat Gil. Així doncs, la importància de fomentar la salut deriva en l’organització de cicles com estos que intenten millorar aspectes de la vida de les persones com l’alimentació, l’exercici físic o les relacions socials. Les sis xarrades programades donaran eines que ajuden a adquirir hàbits de vida saludable i un benestar emocional.

Totes les sessions són gratuïtes i destinades a tot el públic en general sense necessitat d’inscripció prèvia. “Esperem que agraden i gaudisquen d’estes xarrades per a millorar la salut mental, nutricional i física”, ha indicat Gil.

‘Adéu al dolor articular: com guanyar qualitat de vida’, serà la primera de les xarrades d’este cicle i es portarà a terme el dilluns 10 d’octubre, de 18 a 19 hores, a la Casa de la Marquesa. El 26 d’octubre a la Casa de la Marquesa de 18 a 19 hores, es desenvoluparà ‘La importància de l’alimentació i la suplementació en la pràctica esportiva’, vinculada a la celebració a mitjan novembre de la mitja marató i la 10K a Gandia.

El 9 de novembre serà el Centre Cívic la Quadra de Beniopa el que acollirà la següent xarrada sota el títol de ‘Comunicació efectiva: la clau per a generar relacions sanes’. El 23 de novembre la Casa de la Marquesa prem el relleu i es durà a terme ‘Tens molèsties i distensió abdominal? Abordatge mèdic-nutricional’. A més, en el marc d’aquest cicle de conferències també s’inclouen les IV Jornades de Salut Comunitària ‘Teixint salut al territori’ organitzades pel Departament de Sanitat i Polítiques Saludables.

Finalment, ‘Com cuidar del benestar emocional de les nostres filles i fills’ tancarà la programació d’enguany el dilluns 19 de desembre a la Casa de la Marquesa, la qual va molt en la línia del treball que es fa des de l’ajuntament sobre el benestar emocional de la joventut de Gandia.