L’alcalde de Gandia, en rebel·lia en un nou procediment judicial

20140502_110313L’alcalde de Gandia, Arturo Torró, es troba en una situació de rebel·lia judicial en un nou procediment iniciat contra ell per l’impagament d’un crèdit bancari. La rebel·lia judicial ve motivada perquè l’alcalde no s’ha personat, ni a través d’un advocat ni d’un procurador, en el procediment judicial que li reclama un deute de 3.092.470 euros. Així, el Jutjat de primera instància número 4 de Xàtiva assegura en un edicte, que a data de hui encara es troba penjat en el tauler d’anuncis del Jutjat, que no pot localitzar l’alcalde de Gandia per notificar-li la quantia del deute, tant del que li reclama l’entitat bancària com el de les costes judicials que ha d’afrontar.

El fet que un edicte judicial assegure que no localitzen la màxima autoritat de Gandia és per al regidor socialista Vicent Mascarell “paradoxal”, perquè “és l’alcalde i té el despatx en la segona planta del consistori”. Mascarell ha assegurat que el Grup Municipal Socialista està tenint “una actitud inflexible sobre l’ús i abús que l’alcalde fa de la seua autoritat i de la manca d’exemplaritat amb què està exercint el seu càrrec”. “Li direm al jutge on es troba, i li demanarem a l’alcalde que done la cara”, ha afegit el regidor Mascarell en roda de premsa.

La situació judicial de l’alcalde no es nova. Després de processos semblants oberts contra Arturo Torró, els funcionaris de l’Ajuntament de Gandia fa mesos que reben l’ordre de no recollir cap notificació judicial adreçada a l’alcalde.

Per si fora poc, l’alcalde de Gandia eliminà fa uns mesos el seu salari i el dels regidors de l’oposició, per tal d’evitar que seguírem fiscalitzant la seua tasca i, en el seu cas, l’embargament de la nòmina d’Arturo Torró, una de les conseqüències d’esta nova reclamació judicial.

Mentre l’alcalde afronta nombrosos problemes amb la justícia, esta setmana es coneixia que el grup inversor al que representava s’ha retirat del procediment de compra del València CF. Amb tot, Mascarell ha assegurat que “Torró últimament dedica més temps a un grup inversor que pretén comprar el València que a gestionar els problemes que té la ciutat”.