L’empresa pública de Gandia supera el centenar de treballadors, 99 més des de que governa el PP

L’empresa municipal Iniciatives Públiques de Gandia (IPG) té en estos moments en la seua plantilla més d’un centenar de treballadors. Segons la documentació amb data de 22 de setembre de 2014 —mitjançant tc 2— aportada per la Tresoreria General de la Seguretat Social, dependent del Ministeri d’Ocupació, la relació nominal de treballadors d’esta empresa pública que depèn de l’Ajuntament de Gandia arriba a un total de 104 empleats en el mes de juliol d’enguany.

Les últimes dades de l’anterior legislatura que consten en la Seguretat Social, certifiquen que al maig de 2011 en l’empresa pública existien tan sols 5 empleats en nòmina. D’estos, 2 eren fixos, front als 26 treballadors fixos —indefinits a temps complet— que té actualment IPG en mans del Govern local del PP.

“És una indecència que l’alcalde, Arturo Torró, mantinga a 104 empleats en una empresa que ha arruïnat i que està en dissolució. El PP ha d’explicar si l‘Ahora empleo’ que va prometre en 2011 era açò”, ha assenyalat la candidata socialista a l’alcaldia de Gandia, Diana Morant, qui indica que “esta indecència acabarà amb un nou govern municipal de gent responsable i honrada”.

Els Socialistes estem molt indignats davant estes dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Així, li demanem explicacions públiques al Govern local del PP i, si no les dóna, exigirem responsabilitats polítiques.

Per la seua banda, el cost total del personal de l’empresa pública, segons dades de la Tresoreria de la Seguretat Social, supera els 140.000 euros al mes amb el Govern del PP, mentre que en l’anterior legislatura, quan governava el PSOE, el cost del personal era de 9.000 euros mensuals. “Cal destacar que s’ha multiplicat per 15 el cost del personal per any”, sosté Diana Morant, “passant dels 108.000 euros anuals de l’anterior legislatura, a 1.680.000 euros a l’any en estos moments”.

Actualment, el sou de 4 treballadors de l’empresa pública IPG supera àmpliament els 3.000 euros al mes, mentre que 16 empleats de l’empresa pública cobren ara més de 2.000 euros al mes. “Quan en moltes cases gandianes costa arribar a fi de mes i ser ‘mileurista’ és ja quasi un luxe a Gandia, hi ha empleats de l’empresa pública que estan cobrant sous desorbitats”, ha destacat Diana Morant.

“Una vegada més ix a la llum l’obscurantisme del Govern del PP, que s’ha vist obligat a lliurar estes dades via judicial”, ha assenyalat la candidata socialista a l’alcaldia de Gandia. Els Socialistes hem pogut accedir a esta informació, després d’una àrdua i intensa campanya impulsada pel regidor Vicent Mascarell, que li ha portat al jutjat del Contenciós-Administratiu. Ara, el Grup Municipal Socialista exigeix conèixer tant el nom, cognoms i funció de tots estos treballadors, així com l’accés i procediment seguit per a accedir als seus llocs de treball.