“L’errada històrica de Podemos de no recolzar a Pedro Sánchez ha impedit que hui tinguem un govern de canvi”

El vicesecretari general del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Prieto, ha efectuat una valoració dels resultats de les eleccions generals que van tindre lloc ahir a Espanya. Prieto ha lamentat que “l’errada històrica que va fer Podemos el passat mes de març —al votar en contra de la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern— ha impedit que hui tinguem un govern de canvi”. Així, els Socialistes de Gandia considerem que “ara és més difícil fer realitat este canvi, perquè tenim una majoria més consolidada de la dreta”.

“Alguna cosa haurà de dir Pablo Iglesias i s’ho haurà de fer mirar quan va preferir dir que no a un govern de canvi. No es tractava de sobrepassar al PSOE, sinó d’un canvi real a Espanya”, ha recalcat el vicesecretari general del PSPV-PSOE de Gandia. “Eixa decisió de bloqueig de Podemos és una errada històrica en majúscules, ja que ha provocat uns resultats on ha eixit reforçat Rajoy, el president que no ha fet res i que va preferir esperar i mirar. A més, s’ha produït una realineació dels vots de la dreta”, ha indicat Prieto.

Respecte a una extrapolació dels resultats de les eleccions generals del 26-J en l’àmbit local, cal destacar que el PSOE aguanta respecte a les eleccions de desembre de 2015. “Estos resultats confirmen que hi ha una tendència a la recuperació de les sigles del PSOE. Així, enmig del panorama general, els socialistes hem pogut salvar prou bé els mobles, revalidant l’opció de donar la mà a la resta de formacions polítiques”, ha manifestat Prieto.