Les Falles de Gandia presenten l’expedient per a ser declarades Festa d’Interés Turístic Nacional

El regidor delegat de Falles, Nacho Arnau, acompanyat per l’edil de Turisme i Platges, Vicent Mascarell i el president de la Federació de Falles, Telmo Gadea, han comparegut este matí per a informar de l’estat de l’expedient de sol·licitud de les Falles de Gandia com a Festa d’Interés Turístic Nacional, un expedient que ja ha sigut presentat al Ministeri de Turisme i del qual s’espera tindre resposta durant els pròxims mesos.

En primer lloc, Mascarell ha qualificat este anunci com una gran notícia. “Portem setmanes intenses de treball elaborant este expedient. Un expedient ampli i competitiu del qual esperem una resposta favorable del Ministeri“, ha declarat el regidor socialista, qui ha explicat que el document demostra que les Falles de Gandia van més enllà del nivell autonòmic, raó per la qual s’hi ha hagut de demostrar els impactes comunicatius que han aconseguit que es parle de les Falles de Gandia més enllà de les fronteres de la Comunitat Valenciana.

El responsable de Turisme ha recordat que este expedient ja va ser iniciat per l’anterior alcalde, José Manuel Prieto, quan era responsable de Falles, però que el procés va haver de reprendre’s posteriorment, ja que en pandèmia el Ministeri va canviar i va endurir els criteris per a obtenir el reconeixement. D’esta manera, este nomenament se sumaria al que ja posseïx la Setmana Santa gandiana. “Estem treballant en nous productes, encara que hem de saber que les Falles i la Setmana Santa són productes turístics en si mateixos“, ha indicat.

Per part seua, Nacho Arnau ha posat en valor que este expedient ja es va iniciar la passada legislatura. “Creiem que les Falles de Gandia tenen característiques que no tenen altres festes com les Falles de València i hem d’agrair el treball fet pel departament i els tècnics municipals. Entrem en una setmana clau i hui és un dia important. Esperem que abans d’estiu puguem tindre notícies del Ministeri“, ha assenyalat.

Finalment, Telmo Gadea ha mostrat la seua satisfacció: “Hi ha hagut que treballar molt pel canvi de la normativa. L’actual alcalde i jo ja teníem una candidatura preparada i es va haver de reprendre l’expedient pràcticament des de zero. Les Falles de Gandia tenen la seua importància, però en l’actualitat és necessari disposar d’estos distintius que t’ajuden a referenciar i a reivindicar davant nous públics. Esperem que esta catalogació servisca perquè totes les persones que tenen una segona residència a Gandia i la seua platja, aprofiten estos dies per a visitar-nos“.