Les festes patronals de Benipeixcar tornaran de l’1 al 10 de juliol

Benipeixcar tornarà a celebrar les seus festes patronals els deu primers dies del mes juliol després d’un llarg parèntesi per la pandèmia. Així ho han presentat en roda de premsa la presidenta de la Junta de Districte, Amparo Victoria, i el president de l’Associació de Veïns del barri, José Juan López.

La festivitat s’encetarà el divendres 1 de juliol a les 20 hores amb la presentació del llibre ‘Benipeixcar en festes’. Durant els següents dies es podrà gaudir d’un ampli ventall d’esdeveniments per a tots els públics com ara passacarrers, sopars, actuacions musicals, cercaviles, cinema d’estiu, monòlegs… Finalment, la cloenda serà el diumenge 10 de juliol a les 20 hores amb una traca de colors i un castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnica Borredà.

“Benipeixcar viurà plenament les festes del retrobament, de l’esperança, del retorn de tot allò que fa tant de temps portem esperant: les revetles, els sopars amb amistats i familiars, els actes més entranyables i tradicionals…”, ha anunciat Victoria. A més, ha afirmat que “recuperem una festa participativa, divertida i acollidora, la qual és nexe d’unió entre els veïns del barri”.

“Després d’uns anys de pandèmia, anem a fer unes festes per a intentar tornar a la normalitat”, ha contextualitzat López. A banda de posar en valor alguns esdeveniments com l’ofrena de flors o la benedicció de vehicles, el president de l’associació de veïns de la barriada ha destacat l’exposició fotogràfica que se celebrarà el divendres 1 de juliol i la presentació d’un mural el 2 de juliol ubicat al carrer Arcàngel que reflectix els agutzils que abans donaven inici a les festes.