Les inversions per a la recuperació econòmica protagonitzen l’última Junta de Govern de 2020

Les inversions per a la recuperació econòmica i la creació d’oportunitats han protagonitzat la darrera Junta de Govern de l’Ajuntament de Gandia de 2020. Així, en la sessió de hui l’Ajuntament ha aprovat l’acceptació de l’ajuda d’un màxim de 615.000 euros per a les actuacions urgents de rehabilitació de l’Alqueria de la Torre dels Pares, concedida pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.  També s’ha publicat l’autorització administrativa per a la construcció de la nova subestació transformadora elèctrica de Sanxo Llop, concedida per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

“L’última Junta del Govern demostra que no hem perdut de vista els nostres objectius. Volíem que esta fóra la legislatura de les oportunitats i la de les inversions, perquè sense inversions no hi ha oportunitats per a les famílies ni per als sectors productius. I, malgrat haver d’atendre a les necessitats generades per la pandèmia, no hem perdut la senda’, ha destacat el coportaveu del Govern local, José Manuel Prieto, qui ha afegit que “hem d’estar preparats per a ser els primers en començar la recuperació quan la pandèmia acabe”.

 

AJUDES PER AL FOMENT DE L’OCUPACIÓ I LA IGUALTAT

Per a contribuir al foment de l’ocupació en un entorn cada vegada més digital, s’ha aprovat el programa del Projecte experimental ‘Implementació d’una xarxa de serveis digitals d’orientació i inserció laboral (e-orienta) a la comarca de la Safor’. També s’ha aprovat la sol·licitud de subvenció a LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació per al foment dels Acords Territorials en matèria d’ocupació i desenvolupament local 2021-2022.

A més, s’han aprovat les ajudes econòmiques destinades a entitats locals per al desenvolupament de programes que fomenten la igualtat entre dones i homes i la inserció laboral de les dones. El Departament d’Igualtat de l’Ajuntament ha sigut beneficiari d’una subvenció de 2.400 euros per a la realització d’unes jornades per al foment de la igualtat.

 

APROVACIÓ DEL PLA NORMATIU PER A SIMPLIIFICAR L’ADMINISTRACIÓ

Simplificar la relació de la ciutadania amb l’Ajuntament de Gandia és l’objectiu del Pla Anual Normatiu (PAN) de 2021, que també s’ha aprovat en esta Junta de Govern. Segons Prieto, es redactaran fins a 15 noves ordenances i reglaments nous i en desapareixeran altres. Assegura que serà l’any amb més producció normativa de la legislatura, amb un únic objectiu: reduir les càrregues a la ciutadania i fer més fàcil la interacció amb l’administració.