Les mesures de Rajoy perjudiquen greument el turisme i el comerç de Gandia

El portaveu del Grup Municipal Socialista i secretari general del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Orengo, ha criticat hui les mesures i les retallades adoptades ahir pel govern del PP de Mariano Rajoy com a resposta al rescat bancari i que, per al socialista, “suposaran, amb la pujada de l’IVA, un perjudici molt greu per al comerç i el turisme de Gandia, que són els principals motors econòmics que tenim”.

Per a Orengo, resulta molt greu veure com Torró, malgrat que les mesures de Rajoy afecten a eixos dos motors tan importants per a l’economia de Gandia, “se suma a eixos polítics que sobren, que són els que ahir, tot i la duresa de les retallades, van aplaudir efusivament el discurs de Rajoy”. I és que per a Orengo, l’augment de l’IVA i el retall al poder adquisitiu de la classe funcionària acabarà d’ofegar als comerços i als negocis hostalers i hotelers de la ciutat.

Respecte a la pujada de impositiva a través de l’IVA, Orengo ha assegurat que “Zapatero no va encertar en el seu moment, però ara Rajoy, qui va criticar durament aquella mesura, ens dóna a prendre la mateixa medicina però, el que és més greu: ho fa en una doble dosi”. A més, el portaveu socialista ha ironitzat i ha preguntat als membres del PP de Gandia si tornaran a eixir al carrer a recollir signatures contra la pujada de l’IVA, tal i com van fer fa un parell d’anys. Una imatge, la del PP criticant en el passat el que ara aplica amb més duresa, que de ben segur provocarà “consternació i estupor en la ciutadania”.

Per altra part, els socialistes critiquen que, una vegada més, les solucions que aporta Rajoy provocaran tot el contrari del que va prometre: més atur i més impostos, i que, com sempre, siguen unes mesures que afecten als funcionaris i a les persones que més ho necessiten: els aturats i els dependents, als quals se’ls reduiran les prestacions econòmiques i les ajudes.

“Sobren empresaris que es claven en política per fer negoci”

Les valoracions dels socialistes al paquet de mesures presentat ahir per Rajoy no es limita a l’augment de l’IVA i consideren que es tracta de la major estafa electoral i l’atac més gran a l’Estat del Benestar que s’ha fet en democràcia a Espanya. I tot i això, els socialistes lamenten que Torró aplaudisca les mesures i propose anar més enllà.

En aquest sentit, Orengo li ha llançat un missatge directe a Torró, assegurant que “a Gandia no sobren ni polítics ni funcionaris, sobren empresaris que es claven en política per fer negoci i per enxufar als seus amics i servidors a les empreses i al partit”.

Per als socialistes, sembla que Torró no ha tingut suficient en un any per a adonar-se que l’Ajuntament no és una empresa com les que acostuma a conduir i que es tracta d’una administració pública al servei dels seus ciutadans, que mereixen una atenció eficaç i eficient, per la qual cosa no sobra cap funcionari ni cap polític.