Les noves ajudes per a la digitalització de les PIME’s subvencionaran el 60% de la inscripció al Market Place

El regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, i l’edil d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut este matí davant els mitjans de comunicació per a anunciar que l’Ajuntament de Gandia amplia la línia de subvenció a la innovació i a la transformació digital a les PIMES locals relacionades amb el comerç, el sector turístic i el sector serveis adherides a tiber.es, el primer Market Place/Local Shopping de Gandia propietat de les sis associacions comercials de la ciutat i finançat al cent per cent per l’Ajuntament.

Gregori ha recordat que “el procés de la digitalització, que compta amb el suport de les institucions europees, és absolutament irreversible i necessari tant per les Administracions Públiques com per al teixit productiu privat perquè puguen subsistir en el mercat”.

Esta nova línia d’ajudes que fins ara estava dirigida a la microempresa i als autònoms té com a objectiu exclusiu incorporar sistemàticament les noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) a la pràctica habitual dels establiments per a contribuir a la digitalització de totes les PIMES per a millorar el seu posicionament i la seua productivitat i, en correspondència, la seua competitivitat. Amb esta contribució es pretén fer front a les quotes de subscripció a tiber.es, un projecte que ha nascut per a quedar-se gràcies a un conveni de col·laboració amb la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES).

Els sectors als quals s‘aplica esta ajuda engloben tot el comerç que guarda una relació estreta amb el comerç, el turisme i serveis (alimentació, hostaleria, hostalatge, perruqueries, salons de bellesa, serveis de fotografia, lloguer de béns mobles, reparacions, etc.). La quantia total d’estes ajudes ascendix a 72.000 d’euros que es repartiran entre 200 empreses sol·licitants, de manera que cada una d’elles rebran 360 euros (sense IVA), quantia que correspondria al 60% del cost de la quota anual d’inscripció a la plataforma tiber.es que es cobra a l’inici del 2022 i que coincidix amb l’any que es finançarà.

Pel que fa a la participació d’esta línia de subvencions, és compatible amb qualsevol altra ajuda rebuda per part del consistori i d’altres institucions, i podran sol·licitar-la les empreses amb establiments oberts al públic a Gandia de menys de 250 treballadors/es i menys de 50 milions d’euros de facturació anual. A este criteri se suma altres condicions com estar donades d’alta en l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques), estar al corrent de pagament amb les Administracions i haver justificat les subvencions cobrades amb anterioritat. Al respecte, l’ajuda no és prorratejable, és a dir, les empreses beneficiades deuran estar subscrites al Market Place durant tot l’any per a poder rebre-la.

Les sol·licituds, que es podran formalitzar a través de la web municipal a partir de demà i fins al 31 de desembre d’enguany amb declaració responsable per a facilitar i agilitzar el procés, s’atendran segons el rigorós ordre d’entrada amb la presentació corresponent de la documentació completa, la qual es podrà presentar fins a la mateixa data del 2022.