Li demanem a la Generalitat que deixe damunt de la taula l’aprovació del camp de golf al marjal

A 10 dies de renovar la Corporació municipal de Gandia (quan sorgiria un nou equilibri de forces polítiques amb punts de vista contraris als sostinguts pel PP esta legislatura), no sembla ser el moment més adequat perquè el Consell Territorial d’Urbanisme, el màxim òrgan en matèria urbanística de la Generalitat Valenciana, done el vistiplau al Pla Especial de la Marjal, eufemisme sota el qual s’oculta la construcció d’un camp de golf.

La seua aprovació podria hipotecar el futur de Gandia en generar uns drets urbanístics que obligarien a indemnitzar als propietaris en el cas probable que un nou govern progressista desestime el projecte. És més, fa unes setmanes el propi alcalde Torró es comprometia amb els propietaris dels terrenys a què es faria el que ells volgueren a la marjal, però el recolzament del Consell Territorial d’Urbanisme suposaria obviar la voluntat dels marjalers.

Davant estes circumstàncies, sol·licitem al Consell Territorial que deixe la decisió sobre la taula. Per a açò, el diputat autonòmic socialista Francesc Signes registrarà un petició en este sentit. Esperem que l’òrgan de la Generalitat Valenciana demostre criteri i sentit comú que li falta al govern del PP de Gandia i paralitze la decisió fins a la celebració de les eleccions.

No és l’únic tema que sembla voler deixar lligat i ben lligat el Partit Popular. Davant la imminent pèrdua del govern, estan prenent una sèrie de decisions que hipotecaran innecessàriament als futurs governants, als quals els serà molt difícil o econòmicament costós fer marxa enrere en temes com la gestió del Centre Esportiu Roís de Corella, que ja hem denunciat, o el pàrquing en altura de Corea.

Per açò, Vicent Mascarell ha sol·licitat trellat al Consell Territorial d’Urbanisme i “prudència política davant un escenari que pot canviar radicalment en 10 dies i que condicionaria injustament al nou govern de Gandia”.