“Li demanem a Rajoy que actue per la política d’empadronament il·legal i injusta que practica Torró”

El diputat nacional del PSOE, Antoni Such, ha presentat en el Congrés dels Diputats una Proposició No de Llei sobre l’excés de requisits que se sol·liciten als estrangers no comunitaris que es volen empadronar a Gandia. “Amb açò volem impedir una dolenta i abusiva pràctica per part de l’alcalde, Arturo Torró, que a més és il·legal i injusta perquè afecta als drets fonamentals de les persones”, ha indicat Such.
En este sentit, el PSOE no descarta efectuar, de manera immediata, preguntes parlamentàries al Govern d’Espanya perquè actue com més prompte millor, i actue contra les pràctiques dutes a terme pel Govern local del PP. “Li preguntarem al ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, si té coneixement del cas de Gandia i, el seu tinguera constància, també li exigirem responsabilitats al Govern de Rajoy”, ha recalcat el diputat socialista.
“Esta pràctica que duu a terme l’alcalde, Arturo Torró, amaga un objectiu xenòfob que fomenta la desigualtat. És completament intolerable este tipus d’iniciatives en una ciutat com Gandia on, malgrat els alts percentatges de població immigrant, la convivència i la inexistència de conflictes ha sigut la norma habitual”, ha assenyalat Such.

Per tot açò, el PSOE no pot tolerar les mesures adoptades pel Govern local del PP, ja que “no es poden exigir requisits que estan fora de la llei i fer este tipus de distincions en el padró municipal”, ha manifestat el diputat nacional del Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats.