Liduvina Gil denúncia que Gandia ja està negociant amb empreses privades la gestió de les escoletes

La regidora del Grup Municipal Socialista de Gandia, Liduvina Gil, ha comparegut hui en roda de premsa per a denunciar les polítiques que en matèria d’Educació està realitzant el govern de Gandia i que es centren en retalls en ajudes i privatitzacions, i ha anunciat que el govern ja està negociant i mostrant a empreses privades les escoletes de Gandia.

Gil ha assegurat que Torró “ja ha posat en marxa la maquinària per a carregar-se la major xarxa d’escoletes públiques de la Comunitat Valenciana”, un fet que provocarà que els pares vegen augmentar la quota que paguen actualment al mes. Gil ha explicat que aquest increment podria passar dels 70 euros actuals a una quantitat d’uns 170 euros mensuals.

A més, Gil ha fet públic que ha rebut diverses manifestacions de pares i mares d’alumnes de les escoletes que han assegurat sentir-se preocupats davant la possibilitat d’una pèrdua de qualitat en el servei d’educació 0-3 anys.

Però Gil també ha criticat que el govern de Gandia haja retardat fins a la propera setmana, una vegada passades ja les eleccions, la publicació de les resolucions de les beques de menjador, que redueixen el nombre de beneficiaris en 1.000 xiquets i xiquetes respecte a les ajudes de l’any passat. A més, ha hagut una gran demanda de prop de 3.000 sol·licituds i només 500 han estat aprovades.

Davant d’aquesta situació, Gil ha lamentat que el govern de Torró “té diners per al que vol”, i mentre privatitza serveis públics i essencials com l’educació, potència des del sector públic l’oci amb xiringuitos, galeries comercials, concerts i corregudes de bous.