Liduvina Gil insisteix en demanar al govern del PP que medie amb la Generalitat per a garantir que ASAEM continue gestionant el CRIS

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha transmès hui públicament el suport del seu partit a l’associació ASAEM, que actualment gestiona el CRIS a Gandia atenent a més de 100 malalts mentals i que, si la Generalitat Valenciana no posa una solució als seus problemes econòmics, es veurà obligada a tancar les seues portes i deixar sense atenció a aquests malalts.

Gil ha lamentat, una vegada més “i ja en són massa”, els retards que la Generalitat acumula en el pagament de qüestions socials. Uns retards que es deuen “a una nefasta gestió dels diners públics per part del PP en els darrers 17 anys, amb una política de grans esdeveniments semblant a la que Torró realitza ara a Gandia”. Tot i això, i de cara als dies crucials que viu l’associació, Gil és optimista i insisteix en demanar al govern de Gandia “màxima implicació i mediació per a garantir el servei del CRIS a Gandia”.

La regidora del PSPV ha recordat que la legislatura passada, amb el govern socialista, els retards de pagaments a ASAEM per part de la Generalitat es resolien “amb mediació i anticipant des de l’Ajuntament els diners que podíem aportar per a que el servei poguera seguir funcionant”. Per això, Gil demana que el PP de Gandia aprofite “el tres en ratlla del PP per a demanar una solució urgent i que medie amb entitats bancàries si cal”. I és que Gil ha lamentat també que a hores d’ara, el govern del PP no s’haja posat en contacte amb l’associació davant la gravetat de la situació.

Gil ha conclòs fent un balanç de la importància que té per a la ciutat el servei que ASAEM, a través del CRIS, ofereix, atenent a més de 100 malalts mentals amb l’objectiu d’ajudar-los a tenir una vida millor i a aconseguir la seua integració plena en la societat, amb l’existència de pisos tutelats, un servei de prevenció i atenció, cursos, tallers i altres propostes importants que a més també ajuden als familiars de les persones malaltes.

Cal recordar que demà acaba el termini que ASAEM ha posat a la Generalitat Valenciana per a solucionar els deutes que acumula, referents a les subvencions de 2012 i la petició d’un pla de pagament per a l’exercici de 2013.