Liduvina Gil insta a al govern de Gandia a que demane també disculpes “pel caos que hi ha al departament d’Educació”

La regidora socialista Liduvina Gil ha contestat hui a les declaracions de la concejal Carla Ripoll en referència a l’acomiadament de sis educadores i li ha demanat que faça extensibles les seues disculpes a la situació de “caos que viu el departament d’Educació en ple inici del curs escolar”.

L’anterior responsable en matèria d’Educació ha lamentat que a estes dates, en l’inici del curs, “el departament no sàpiga ni quants educadors té ni quants necessita ni a quants acomiada”, donat que mentre anuncien que s’acomiaden sis educadores, hi ha dues places vacants a l’escoleta del Raval.

Gil ha desmentit que hi haja una caiguda de la matrícula. És més, ha assegurat que hi ha llista d’espera per a les escoletes de Gandia. Per a Gil el problema no és de reducció de la matrícula, sinó de “solucionar el fet que hi haja llista d’espera a Gandia i places lliures a la platja”.

La regidora socialista ha explicat que és “normal” que la matrícula de 0 a 1 anys siga tan reduïda en aquestes dates, donat que “es tracta de xiquets molt menuts i els pares els van matriculant a poc a poc al llarg del curs”. En aquest sentit, Gil ha lamentat que hi haja pares que denuncien que ja no s’accepten matrícules de 0 a 1 anys, un fet que per a Gil “fa més complicat encara que s’ompliguen les unitats en aquesta franja d’edat”.

Per últim, Gil ha desmentit a Ripoll respecte a les paraules de la concejala en les quals assegurava que no es vorà perjudicada la qualitat del servei. Per a Gil, la reducció d’educadores i el fet d’agrupar unitats “repercuteix negativament en la qualitat del servei”. És més, Gil ha denunciat que a l’escoleta del Grau, amb l’agrupació d’unitats, “hi ha més de 21 xiquets en una aula de 30 metres quadrats”.

Víctor Soler deuria aprendre a sumar

En la resposta del govern a aquestes declaracions, el portaveu Víctor Soler ha demostrat, una vegada més, la seua habilitat en l’art de la mentida. Soler ha tractat de justificar els acomiadaments amb un informe del departament d’Educació on es diu que es pot prescindir d’una educadora a Les Alqueries, una al Grau i una a la Platja. En total, tres educadores, i no les sis que ha acomiadat el govern popular.