Liduvina Gil: “L’inici del curs escolar confirma que el PP és una màquina de destruir educació pública”

Un dia després de l’inici del curs escolar i després de no haver rebut cap invitació del govern per a participar en la inauguració del curs al remodelat CP Sant Francesc de Borja de Gandia, la regidora socialista Liduvina Gil ha valorat aquesta tornada als col·legis com “la confirmació de que el PP és una màquina de destruir l’educació pública amb contínues retallades que afecten a la qualitat dels estudis dels més menuts”.

Perquè a cada any que passa amb un govern del PP a la Generalitat Valenciana, les retallades en unitats i professors i l’augment de la ratio d’alumnes per aula “és una constant”. Així, per al present curs 2013-2014, Gandia perd un total de quatre unitats i 26 professors. De fet, tal i com explica Gil, en un primer moment anaven a perdre’s cinc unitats “però la pressió del Consell Escolar ha fet rectificar a la Conselleria, que reconeix així el seu error al voler eliminar una unitat al Joan XXIII”.

Pel que fa al professorat que es perd a la ciutat ducal, hi ha tres docents d’educació Infantil, 10 de primària, set de francès i sis de pedagogia terapèutica. Respecte a aquesta última, Gil ha lamentat que la retallada és “especialment deplorable” perquè suposa la reducció d’hores de compensatòria que realitzen els alumnes de necessitats especials, abocant-los així a més problemes a l’hora d’estudiar.

Liduvina Gil durant la roda de premsa
Liduvina Gil durant la roda de premsa

A més dels problemes derivats de les retallades, els socialistes han criticat també que l’aplicació del districte únic (que ja va ser criticada pel Grup Socialista i pel propi Consell Escolar però que va seguir endavant per culpa del govern del PP de Torró i Marta Cháfer) ha acabat afectant, tal i com es preveia, a l’educació pública de la ciutat. Així, les escoles públiques de la ciutat comencen el curs amb més places vacants que les concertades, tot i que la xifra exacta no es pot analitzar amb detall encara perquè no es disposa de l’informe d’escolarització.

Gil ha seguit atacant als governs del PP en referència a les beques dels llibres de text. Perquè, com ha criticat Gil, “a la València del PP hi ha diners per a Fòrmula 1 i altres events però no per als llibres de text dels nostres xiquets”. La regidora socialista ha explicat que, en aquest moment, les beques de llibres a la Comunitat Valenciana es troben congelades perquè la Conselleria encara deu els imports de fa dos anys. De fet, segons ha afegit Gil, ahir mateix es va abonar una part dels quasi 40 milions d’euros que es deuen. Una situació que provoca que enguany “molts xiquets comencen les classes sense tenir els llibres de text perquè el cost pot rondar entre els 200 i els 300 euros per estudiant”.

En aquest sentit, els socialistes demanaran, com ja van fer l’any passat, que el govern de Gandia reserve una partida de 200.000 euros per a ajudes a llibres de text d’escolars de Gandia “perquè no comprenem com hi ha diners per a tots els concerts de l’estiu i no per a llibres de text”.

Per als socialistes, totes aquestes retallades i mesures que ataquen a l’educació pública “no tenen cap fonament pedagògic, només tenen una intenció econòmica i perjudiquen greument la tasca docent i l’aprenentatge dels xiquets que estudien a les escoles públiques valencianes”. A més, la regidora socialista ha criticat la falta d’informació en que es troben els partits de l’oposició per la “nefasta gestió de Marta Cháfer al capdavant del departament”.

El lleig del govern amb el CP Sant Francesc de Borja

Per últim, la regidora Liduvina Gil ha criticat la falta de talant democràtic i el lleig del govern del PP que ahir va inaugurar el curs al remodelat CP Sant Francesc de Borja sense convidar als partits de l’oposició. Gil ha lamentat que “malgrat que els socialistes hem tingut molt a veure en aquesta remodelació, ara ens fan de costat per la falta de respecte de Marta Cháfer i Arturo Torró”.