Liduvina Gil: “Rajoy farà el mateix que el PP a Gandia: privatitzar l’educació”

La candidata socialista de la comarca de la Safor al Congrés dels Diputats, Liduvina Gil, es va reunir ahir amb uns 50 veïns del districte del Raval-Centre Històric per tal d’explicar el programa electoral amb el que compareix el PSOE a les properes eleccions generals del 20N.

Allí, Gil va recordar als veïns que el que pretén fer Rajoy si arriba a la presidència “és el mateix que Torró va a fer a Gandia amb les escoletes: privatitzar l’educació”. Així, es buscaran polítiques que beneficien a aquells qui porten els seus fills a col·legis privats, com es fa a Madrid, on es bonifiquen a les famílies que porten als xiquets a col·legis d’èlit.

Gil va explicar als assistents que el dia 20 de novembre “es confronten dues maneres molt diferents d’entendre un país”, i va recordar que, per una part, hi ha una proposta que defensa els serveis públics i l’Estat del Benestar i, per altra, “un partit estancat en el passat que lluny de buscar la igualtat de les persones, tractarà de beneficiar a uns quants a costa de tots”.

Gil va estar acompanyat pel secretari general del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Orengo, qui va centrar el seu discurs en analitzar les propostes que els dos principals partits presenten per a eixir de la crisi. En aquest sentit, Orengo va explicar que “mentre Rubalcaba demostra tindre propostes concretes per a estabilitzar el país, Rajoy no deixa clar el seu pla, deixa la solució en mans d’una millora de la situació i amenaça arraconar a les Pymes”.

CCOO també aposta per la defensa de l’Estat de Benestar

 

Les visites als mitjans de comunicació van seguir ahir al Gente de la Safor, on els seus directors, Pepe Arnau i Marta Sambrizzi, van rebre el programa electoral de mans de Liduvina Gil. En la jornada de hui, Gil ha estat als estudis de Onda Naranja COPE, on ha estat rebuda per la directora dels serveis informatius, Carmen Berzosa, i el seu equip. Allí, han estat comentant com evoluciona la campanya electoral.

Un poc més tard, el secretari general dels socialistes de Gandia, José Manuel Orengo, ha visitat les oficines de Comissions Obreres (CCOO) per a presentar-li al seu secretari general comarcal, Josep A. Carrascosa, les propostes dels socialistes en matèria d’ocupació i per a recordar la importància que per als treballadors té la decisió “entre un model socialista que preserva l’Estat de Benestar i un govern de dretes que el retalla”.

Carrascosa ha agraït la visita als socialistes i ha explicat que “en estos temps els sindicats ens preocupem per les qüestions dels programes referides a l’Estat de Benestar: educació, sanitat i altres serveis públics i socials”. Uns aspectes que, tal i com ha dit Carrascosa, “el Partit Socialista sempre ha contemplat en les seues ideologies”.

No passa així, ha dit el secretari general de CCOO, en el programa del PP, que ofereix “una vessant de retalls, privatitzacions i externalitzacions”.

Carrascosa també ha parlat de la necessitat d’un canvi en el model productiu del país, apostant més per la innovació, les noves tecnologies i la investigació, i ha presentat als socialistes un pacte per l’ocupació i per la cohesió social.