Liduvina presenta la Ruta de la Salut

Gandia 21 d’octubre 2015.- ‘Visitar la ciutadania abans que visitar els Malalts”, és l’eslògan de l’anomenada Ruta de la Salut que té com a objectiu previndre i promoure hàbits saludables entre la població’. Amb este missatge clar i directe ha presentat hui la Regidora de Sanitat, Liduvina Gil, una jornada especial de xerrades informatives i proves mèdiques per a la gent major.

 

Serà el pròxim dilluns 26 d’octubre al Centre de Convivència de Persones Majors Roís de Corella des de les 17.00h de la vesprada fins a les 20.00h.

Es tracta d’una activitat oberta on pot participar qualsevol persona a la qui li preocupe la seua salut. Podran rebre diferents consells de vida saludable en les xerrades informatives que es faran  i després podran participar de les revisions mèdiques que s’oferiran.

 

Estes revisions estan centrades en les malalties més habituals i preocupants entre la gent major. En este sentit es faran proves d’osteoporosi, risc cardiovascular, malalties respiratòries, nutrició, diabetis i audiometries. Com a novetat, Liduvina Gil ha destacat que ‘els  assistents podran fer-se una prova amb el mètode Frax que ajuda a detectar i previndre una futura fractura com pot ser el trencament de la cadera’.

 

La Ruta de la Salut va començar el passat més d’abril i acaba el proper 28 d’octubre. És tracta d’un programa organitzat per la Diputació de València i on  col·labora l’Hospital General Universitari de la capital. El projecte va començar l’any 2014 amb 30 municipis inscrits. Un any més tard ja en son 65, entre ells la ciutat de Gandia com a mostra de la sensibilitat que hi ha per part de l’Ajuntament de conscienciar a la població que la prevenció es clau quan es parla de salut.

 

La regidora de Sanitat, Liduvina Gil, ha remarcat la importància que té ‘la  comunicació oberta entre l’Ajuntament i la població per tal de millorar els seus hàbits de salut’. També ha convidat a tots els interessats a participar d’esta iniciativa on esperen realitzar un centenar de proves mèdiques.