L’Oceanogràfic porta la campanya ‘La mar de tots’ a Gandia

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha soltat este matí una tortuga a la platja de l’Auir com a primer acte de conscienciació de la campanya ‘La mar de tots’, amb la qual l’Oceanogràfic vol acostar-se als municipis de vocació marina i que inclou la promoció ‘Gandia viatja a l’Oceanogràfic’, la qual oferix entre el 14 i el 29 de novembre el descompte del 50% per als nascuts o empadronats a la ciutat . Es tracta de la segona acció de la campanya costanera que va començar a Sagunt al febrer i va quedar sense continuïtat a causa de la pandèmia de la covid-19.

La tortuga, de nom Auir, l’han soltada l’alcaldessa i la presidenta de la Fundació Oceanogràfic, Celia Calabuig, i han assistit altres representants de l’ajuntament com el regidor socialista Miguel Ángel Picornell; i de l’Oceanogràfic i Global Omnium, com el seu conseller delegat, Dionisio García. També ha estat present el patró major de la Confraria de Pescadors, Domingo Ciurana, i la vicepatrona major, Carmen Agudo. El jove ‘queloni’ és un exemplar subadult d’uns 35 quilos, encallat amb emmallament al voltant del seu cos i fem marí a la platja d’Elx, que s’ha recuperat en l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals de la Mar (ARCA de la Mar) de l’Oceanogràfic des del 13 de juliol passat.

Diana Morant ha expressat el seu agraïment als organitzadors de l’acte davant el fet que s’haja triat Gandia per a realitzar esta campanya. “El fet que s’haja triat Gandia no és casual, perquè Gandia respecta el medi ambient i sempre ha demostrat ser una ciutat compromesa amb el seu entorn natural, amb el seu ecosistema, amb el seu paisatge i amb els seus éssers vius”, ha destacat.

L’alcaldessa ha apuntat que Gandia lluita per un món més sostenible i té molt clara la filosofia de la protecció de la mar. Per tant, segons Morant, és un privilegi que la nostra ciutat estiga hui en el punt de mira de la Mediterrània com un referent de conscienciació de la preservació de les tortugues”.

Per la seua part, la presidenta de la Fundació Oceanogràfic ha agraït a l’Ajuntament de Gandia i a l’alcaldessa, Diana Morant, “la col·laboració que brinda sempre a les activitats que posen en marxa des de la Fundació Oceanogràfic, perquè amb això contribuïx a una de les nostres principals missions que és la de conscienciar a la societat enfront dels problemes pels quals travessen els nostres oceans i que procedixen principalment de l’acció humana”.

COL·LABORACIÓ INSTITUCIONAL

Al contrari que en altres ocasions que s’ha celebrat a les platges de Gandia, a la solta de la tortuga ha assistit un reduït grup de persones per exigències de la seguretat sanitària. La solta ha constituït un acte de conscienciació i de divulgació de la Fundació Oceanogràfic sobre la situació de la tortuga babaua en les nostres mars i com la col·laboració d’institucions com l’ajuntament o la confraria de pescadors de Gandia amb la Xarxa d’Encallaments constituïda per la Conselleria de Medi Ambient, la Universitat de València i la pròpia Fundació Oceanogràfic contribuÏx a la conservació d’esta espècie, catalogada de vulnerable per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).

GANDIA VIATJA A L’OCEANOGRÀFIC

Des del pròxim 14 de novembre fins al 29, regirà una tarifa especial d’un 50% de descompte sobre tarifa d’adult i reduïda, no acumulable amb altres descomptes ni promocions, per a tota aquella persona que presente a l’entrada de l’aquari un DNI o empadronament que acredite el seu naixement o residència a Gandia.  La compra de les entrades haurà de ser a través de la web del Oceanogràfic i es poden gestionar a partir de hui, dijous 12 de novembre.