Lydia Morant: “Som responsables i posarem tot en ordre en el Centre Esportiu del Grau”

La regidora socialista Lydia Morant, responsable del Departament d’Esports a l’Ajuntament de Gandia, ha respost hui a les crítiques que ha realitzat el Partit Popular sobre el Centre Esportiu del Grau. Morant ha recordat que durant l’últim any la pandèmia ha afectat tots els sectors i que esta també ha tingut una especial incidència en este tipus de centres esportius. “En este nou context, qualsevol previsió ha estat trastocada”, ha afirmat.

L’edil socialista ha recordat que en gener del 2020, en un Consell d’Esports ja es va informar que hi havia dues empreses que volien explotar el centre esportiu, però que a causa de l’aparició de la pandèmia, van declinar explotar el gimnàs i la piscina. “Hui en dia esta situació s’ha estés a altres municipis. Les empreses estan declinant prestar els servicis perquè no són rendibles. El CE del Grau pot ser gestionat i donar beneficis, però en este context on la demanda ha baixat tant i hi ha molta incertesa, no és possible obtindre un rèdit econòmic”, ha indicat.

La responsable d’Esports també ha remarcat que el consistori ja va comunicar el passat 5 de març la necessitat de paralitzar l’activitat que es presta per replantejar els serveis que s’oferiran en funció de les noves demandes. “No és una situació favorable per a ningú; ni per l’empresa, ni per a l’ajuntament. Hem estat transparents i el PP ha obtingut tota la informació que ha demanat a les comissions”.

Pel que fa a la liquidació definitiva del contracte, Morant ha informat que ahir hi va haver una reunió dels tècnics municipals i els responsables de l’empresa per a fer una primera visita a les instal·lacions i tramitar l’acta de recepció de la instal·lació. “A primera vista sabem que les instal·lacions no estan tan bé com esperàvem, però ara cal complir amb els processos administratius perquè som un govern que complix amb la llei”, ha assenyalat.

Pel que fa als servicis que es prestaven, la regidora socialista ha recordat que la ciutadania disposa d’alternatives al poliesportiu municipal, ja que des d’ahir i un vegada eliminades part de les restriccions, les piscines han tornat a obrir les portes. “Estem fent tot el possible perquè qualsevol persona que vullga nadar, tinga carrers disponibles a les piscines municipals. A dia de hui, la demanda ha baixat i en breu, i amb l’arribada de l’estiu, podrem obrir altres piscines com la de Beniopa”, ha explicat.

Quant al personal, Morant ha informat que la passada setmana va mantindre personalment una reunió amb els treballadors de centre i on també van estar presents tècnics municipals: “Els treballadors han realitzat la seua tasca molt bé i han ajudat els usuaris, però no són treballadors de l’administració pública. El seu contracte era amb l’empresa que explotava la instal·lació i això va ser el que els explicàrem durant la trobada que vam mantindre, una reunió que va tindre lloc amb total cordialitat”.

Finalment, i pel que fa a l’etapa de govern de PP, l’edil socialista ha recordat que Liduvina Gil es va haver de presentar amb un notari a les instal·lacions d’este centre esportiu per a conéixer “el que estava passant dins de les instal·lacions amb una empresa que sí que s’havia col·locat a dit sense cap classe de procés de contractació, ni contracte, i que va explotar el recinte esportiu sense pagar un cànon. Açò no ho farà este govern perquè mai ho ha fet. Nosaltres sempre treballem seguint la llei i els procediments de l’administració. Serem responsables, posarem tot en ordre i ho organitzarem tot per a prestar el millor servici possible”.