Marxuquera es queda sense metge després de la presa de pèl del PP

El Grup Municipal Socialista de Gandia s’ha fet ressò hui d’una mala notícia per als veïns de Marxuquera, que fa uns dies es van assabentar que definitivament es queden sense la consulta del metge, obligant-los així a desplaçar-se a Gandia o a Barx per a ser atesos pels sanitaris.

Tal i com ha explicat la regidora socialista Ana Garcia, aquest és el desenllaç “d’una presa de pèl del govern del PP, tant de la Generalitat Valenciana com ara de Gandia”. I és que, tal i com ha detallat Garcia, la Generalitat ha posat diverses excuses per a tractar de justificar un retall més en matèria de sanitat.

El seu company de partit, el regidor Jesús Garcia, ha explicat que aquesta polèmica ja es va tractar a un plenari la legislatura passada, concretament celebrat el 17 de desembre de 2010. Allí es va explicar que la Generalitat excusava la retirada de la consulta del metge a la manca de material multimèdia com ordinador, impressora o connexió d’ADSL.

Unes mancances que la Junta de Districte es va encarregar de solucionar amb la supervisió de personal de la Conselleria de Sanitat. I malgrat la inversió, la Generalitat va tornar a decidir no restablir el servei per les condicions de l’espai on es realitzava el mateix. Un problema que Garcia ha recordat que ara quedarà resolt “amb la inauguració del nou centre social de Marxuquera, que compta amb un espai que s’ha fet seguint les indicacions de la Conselleria”.

Jesús Garcia ha conclòs assegurant que el problema està “en que la Generalitat té previst eliminar el metge i per això no instal·la el programa informàtic necessari”. Un programa que el propi Torró, en el plenari del passat mes de desembre, es va comprometre a negociar amb la Generalitat per a que s’instal·lara després que el tema es deixara sobre la taula per a no crispar les relacions amb la Conselleria.

Per tot això, Jesús Garcia ha demanat al govern del PP “que no tornen a fer de bombers piròmans i no generen un problema on no hi ha”, demanant-los contundència a l’hora de demanar que es restablisca el servei de metge a Marxuquera, i més ara que la regidora responsable de Sanitat, Marta Cháfer, té una dedicació exclusiva i pot fer les tramitacions necessàries per a la petició. Garcia ha acabat dient que les característiques de la zona de Marxuquera fan que siga necessària la presència d’una consulta mèdica per a no fer desplaçaments complicats.

Visita del president Fabra

Ana Garcia ha aprofitat la visita del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, a Gandia per a demanar-li a Torró que “exigisca al Consell tot el que necessita Gandia: que no es paralitze l’Hospital de Gandia, que es restablisca el servei de metge a Marxuquera i que es pague tot el deute que hi ha amb la ciutat”.