Mascarell: El PP presenta Fitur 2013 sense haver posat en marxa encara els projectes que va portar a la fira en 2012

El regidor socialista Vicent Mascarell ha denunciat hui que el PP presentarà demà la nova edició de Fitur, que s’ha planejat “d’esquena als ciutadans”, sense que s’hagen posat en marxa encara projectes com el ferri Gandia-Eivissa o les platges temàtiques, que es van presentar com les grans ofertes de la ciutat en Fitur 2012.

Liduvina Gil i Vicent Mascarell
Liduvina Gil i Vicent Mascarell

A més, Mascarell ha criticat que la política turística de 2013 no s’ha debatut en cap comissió, no s’ha informat a cap membre de l’oposició i Torró no ha reunit al Patronat de Turisme ni al consell d’administració de l’empresa pública.

Amb tot açò, Mascarell ha explicat que encara no se sap quin serà la política turística de Gandia per a 2013, i que Torró podria haver advocat “per basar-la en les seues ocurrències o en el benefici empresarial de Pepe Just i Carlos Bolta”. A més, no se sap si els continguts de la nova edició de Fitur “es van pactar a Xina en el viatge que Bolta i Just van realitzar per a reunir-se amb empresaris” o bé es van formalitzar “aquest Nadal en les platges d’Argentina”.
“La política turística d’una ciutat com Gandia no es pot basar en l’obscurantisme i el clientelisme”, ha afirmat el socialista, que també ha lamentat que en 2012 “la política turística de Gandia va ser desastrosa”. El socialista ha recordat que la temporada “va començar amb obres en la platja en el mes de juliol, amb uns contenidors soterrats que a dia de hui encara no funcionen, amb la primera línia plena de cotxes i sense servei de xiringuitos”.

La temporada turística de 2012, ha criticat Mascarell, “va estar protagonitzada per la falta de planificació, amb les platges més brutes i menys equipades, i per Gandia Shore, que va ser la manera definitiva del PP de tirar per la borda la imatge de la ciutat”.

El socialista ha recordat que els principals projectes que el PP va presentar en la passada edició de Fitur com a base de la política turística de Gandia “no s’han posat en marxa”. En aquest sentit ha recordat que el ferri que havia d’unir Gandia amb Eivissa encara no s’ha posat en funcionament, de la mateixa manera que les platges temàtiques no s’han construït i que el projecte de desestacionalització del turisme està parat.

Tot açò, sense que el PP haja donat cap tipus d’explicació als ciutadans o haja demanat disculpes, després de fer el ridícul en Fitur 2012 presentat projectes que mai han vist la llum.

Per a la pròxima edició de Fitur, Mascarell ha demanat al PP que no done un altre pas arrere, i ha esperat que no es confirmen les sospites que Gandia participarà en la fira sense imatge pròpia, difuminada en el stand de la Diputacióde València. Al seu judici, açò significaria “que tots els esforços que s’han realitzat per fer de Gandia una marca turística singular despareixerien en 2013”.

Finalment, Mascarell ha explicat que els socialistes acudiran enguany a Fitur “com a mers espectadors”, ja que el Govern del PP no els ha informat dels continguts i els projectes que formen la política turística de Gandia per a enguany. “Si el PP canvia la seua política, el PSPV-PSOE estarà disposat a arribar a consensos, però si no ho fa seguirem denunciant les seues polítiques basades en l’obscurantisme i el clientelisme”.