Miguel Soler avala la proposta del PSPV-PSOE de Gandia de crear un nou Centre Integrat d’FP

El secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional de la Generalitat Valenciana, Miguel Soler, va omplir ahir el saló d’actes de la Casa del Poble del PSPV-PSOE de Gandia, comptant amb una ampla participació de docents i representants del sector educatiu de la ciutat i la comarca. Soler, qui va oferir una xarrada informativa centrada en l’àmbit de l’educació, enceta el cicle ‘Gandia amb tu progressa’, una nova etapa de debat i reflexió oberta a tota la ciutadania organitzada pels Socialistes de Gandia.

La regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, ha agraït la presència de Miguel Soler a la nostra ciutat. “Ahir va ser un dia intens i molt productiu, ja que el secretari autonòmic ens va donar tot el seu suport, agafant el compromís de crear un nou Centre Integrat i el Consell Territorial de la Formació Professional (FP). Açò significa un gran aval per a una de les principals propostes que els Socialistes portàvem en el nostre Programa de Govern, i demostra una vegada més que esta serà la legislatura de la Formació Professional a la ciutat. Gandia està en marxa, progressa i els Socialistes seguim construint futur”, ha destacat Fuster.

Durant el matí, Miguel Soler va mantindre una reunió de treball de caràcter institucional amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui li va plantejar al secretari autonòmic d’Educació la necessitat que té la ciutat de comptar amb un Centre Integrat d’FP. D’esta manera, Soler va confirmar que la ciutat disposarà d’un centre d’estes característiques, donat que “Gandia sempre complix amb les expectatives del Consell”. Per la seua banda, Morant va assenyalar que “per a nosaltres és una immensa alegria perquè suposa complir un dels desitjos de la nostra ciutat”.

El secretari autonòmic d’Educació també es va reunir amb diversos col·lectius educatius de la ciutat, destacant la visita a l’institut Ausiàs March. Allí va exposar a la seua comunitat educativa l’estat del projecte de remodelació i ampliació del centre, inclòs en el Pla Edificant, on ja s’ha signat la memòria justificativa del contracte, últim pas per iniciar el procés de licitació.

Miguel Soler va concloure la seua intensa i fructífera jornada a Gandia amb una xarrada informativa a la Casa del Poble on va tractar, entre altres assumptes d’actualitat relacionats amb el món de l’educació, la implantació del Pla Edificant a la ciutat. El secretari autonòmic va exposar que de la totalitat dels 725 milions d’euros amb els quals compta el Pla Edificant en el conjunt de la Comunitat Valenciana, a Gandia li corresponen 22 milions d’euros. Si és té en compte que la mitjana autonòmica està en 145 euros per habitant, “Gandia té la proporció més gran de la Comunitat Valenciana amb 300 euros per habitant”.

El secretari autonòmic va confirmar que el Pla Edificant està funcionant a Gandia, amb projectes en la totalitat dels centres educatius. “L’Ajuntament de Gandia ha fet molt bé els seus deures. Ha sabut analitzar i repassar centre a centre tot el que requerien, per a tindre unes millors instal·lacions i més qualitat educativa a la ciutat”, va indicar Soler.

Pel que fa al Decret de Plurilingüisme, que ja s’ha implantat en els cicles d’Infantil i Primària als darrers dos anys, Miguel Soler va afirmar que no s’han produït problemes, perquè els centres s’ha adaptat a la realitat lingüística del seu territori i cada projecte lingüístic s’aprova per dos terços dels Consells Escolars. “La Conselleria d’Educació tan sols hi ha hagut d’intervindre en el 2,7% on no s’ha produït acord. La situació és d’absoluta de normalitat, però els partits de l’oposició s’han dedicat a crear problemes on no hi ha i provocar una nova batalla lingüística inventada per embolicar la gent”, va comentar.

Miguel Soler també va abordar la polèmica sobre el controvertit ‘pin parental’, que el secretari autonòmic preferix definir-lo com a ‘veto parental’: “Tornen a crear problemes on no hi ha, per manipular i confondre el conjunt de l’opinió pública amb afirmacions molt fortes. I el que és més greu: estan intentant crear por en el professorat, per si els pares denuncien”.