L’Ajuntament de Gandia, a través de la Regidoria de Protecció, Seguretat i Convivència, presenta el projecte COVE 2025, una ambiciosa iniciativa dirigida a fomentar la cohesió social, la convivència i la seguretat comunitària al municipi.
Lydia Morant, regidora de Protecció, Seguretat i Convivència; acompanyada per Pep Grimalt, coordinador del projecte COVE; Amadeo Faus, subdirector de la iniciativa; i Virginia Pons, presidenta de la Fundació Next2U, entitat col·laboradora clau en el desenvolupament del programa, han donat a conéixer el projecte COVE 2025 (Centre d’Operacions de Voluntaris en Emergències).
Una iniciativa que naix amb l’objectiu d’establir una xarxa d’agents comunitaris que actuen com a referents positius als seus barris, contribuint a detectar conflictes, prevenir situacions de risc i promoure valors de respecte i coresponsabilitat.
Entre les principals línies d’actuació del projecte destaquen:
- La formació especialitzada d’agents comunitaris per a la intervenció socioeducativa.
- La dinamització d’espais públics amb activitats que reforcen el teixit social i cultural.
- La intervenció preventiva en contextos vulnerables per a reduir situacions de conflictivitat.
- La col·laboració institucional i comunitària, fomentant sinergies entre ciutadania, entitats socials i administració.
Morant ha incidit en què COVE té com a objectiu donar a conéixer a la població com reaccionar davant les emergències. “És un projecte que té vocació d’estendre’s a altres municipis de la Comunitat Valenciana. Creiem que des de l’ajuntament hem de col·laborar amb este tipus d’iniciatives i integrar-les en els recursos de què disposem a l’hora d’afrontar diverses situacions d’emergència”.
Durant la roda de premsa, Virginia Pons, presidenta de la Fundació Next2U by Buñoleras, ha expressat el suport total de l’entitat: “Este projecte compta amb el suport incondicional de la Fundació, ja que creiem fermament que COVE 2025 tindrà una gran rellevància. És un projecte que beneficiarà tota la ciutadania, aportant formació, benestar i ferramentes útils per a afrontar situacions crítiques”.
Per la seua banda, el director del projecte, Pep Grimalt, ha explicat: “COVE no ve a substituir ningú. Som una iniciativa de societat civil que vol complementar, no competir. Volem ser un servei d’acció ràpida, capaç d’ajudar inclús abans que arriben els serveis oficials, sempre en coordinació i comunicació constant amb ells. Hem preparat 57 tallers que estaran a disposició de tota la ciutadania. El nostre objectiu és convertir-nos en una ferramenta útil al servei de la societat i dels cossos de seguretat de l’Estat. COVE 2025 és, sens dubte, un projecte molt ambiciós i necessari”.
El subdirector del projecte ha volgut fer una crida pública a la col·laboració ciutadana: “Convidem totes les persones a sumar-se, ja siga formant-se, col·laborant econòmicament o ajudant a difondre esta iniciativa. El pròxim 17 de maig, farem una xicoteta demostració oberta d’alguns tallers al passeig de les Germanies, davant del Quiosc L’Amorosa, de 10 a 13 hores”.