Nou pàrquing públic i gratuït al costat del parc d’Ausiàs March amb 330 places

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat del vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, ha visitat este matí les instal·lacions del nou pàrquing públic i gratuït que ha habilitat l’Ajuntament de Gandia al costat del parc d’Ausiàs March, el qual està connectat amb entrades per les avingudes de Villalonga (enfront de Comercial Moll) i d’Alacant (al costat del pont nou d’Alacant, ara en obres).

Amb estes obres s’ha aconseguit augmentar la seua capacitat, evitant les molèsties i inconvenients que es produïen quan plovia. L’actuació es complementa amb les d’altres aparcaments ja existents amb un nombre important de places (ermita de les Ànimes, Gregori Mayans, etc.) i facilita l’accés a les zones comercials del sud (zona de les Palmeres) i del centre de la nostra ciutat (està tan sols a tres minuts a peu del centre).

“Som conscients que incrementar les places d’estacionament és una demanda veïnal i un compromís d’este govern. Es tracta d’un pàrquing dissuasiu, d’un aparcament que està situat a prop de les principals zones de vianants de la ciutat (Centre Històric i Raval), amb el qual pretenem que la gent estacione ací i es desplace a peu, amb la qual cosa pacifiquem i disminuïm el trànsit. És un pas més en la ciutat sostenible que tots volem. Una ciutat que seguix creixent en espais públics per a facilitar l’aparcament i que no vol declarar-li la guerra als cotxes. Seguirem treballant en la cerca d’estacionaments dissuasius en la perifèria per a viure en una ciutat més amable”, ha assegurat l’alcalde.

Per la seua bansa, Nacho Arnau ha destacat que la iniciativa facilita l’arribada de gent de Gandia i d’altres punts de la comarca “perquè hi puguen aparcar i en pràcticament 3 o 4 minuts estar en el Centre Històric”.

 

Dades tècniques

  • 330 places d’aparcament públiques i gratuïtes a disposició de la ciutadania.
  • Superfície: 8.000 metres quadrats.
  • S’han emprat 2.400 tones (1.400 metres cúbics) de material reciclat per a reomplir i anivellar el terreny, amb una capa superficial de ‘zahorra’.
  • Inversió: 39.000 euros (a càrrec de l’Ajuntament de Gandia).
  • Les obres han durat 1 mes i ja han finalitzat.