Orengo adverteix al PP que si no li donen accés a la informació sol•licitada en IPG presentarà una denúncia per administració deslleial de la mercantil

El portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia i membre del consell d’administració d’Iniciatives Públiques de Gandia, José Manuel Orengo, ha llançat hui una advertència clara i rotunda al govern del PP: o li donen accés a la documentació que ve demanant dintre de la gestió de l’empresa pública o presentarà una denúncia formal contra la mercantil per administració deslleial i demanarà que el Tribunal de Comptes prenga cartes en l’assumpte.

Tal i com ha explicat Orengo, com a membre de l’òrgan gestor d’IPG ha sol·licitat en reiterades ocasions i sense rebre cap resposta informació sobre els contractes signats, el personal contractat i factures dels exercicis. Una documentació a la que la llei marca que tenen dret a consultar els membres dels consells d’administració de les empreses com a part responsable del seu funcionament.

I és que des de les files socialistes asseguren que IPG està realitzant contractacions i endollant a persones afins sense cap tipus de procediment ni publicitat, tal i com marca la llei. Per això, Orengo ha dit que “tota aquesta informació s’està amagant perquè Torró està portant a terme els seus negocis més foscos des de l’empresa pública”.

El portaveu socialista considera que la denegació d’aquesta documentació “ens fa pensar que s’està amagant el deute que arrossega IPG per tal d’evitar entrar en procediment de liquidació, que és com hauria d’estar degut a la fallida a la que l’ha conduït la gestió del PP”, qui, segons els socialistes, mantenen la mercantil per a poder seguir endollant a dit a totes les seues persones afins, i la dirigeix una persona de tanta confiança que és també el contable de Torró i del PP, Gonzalo Morant.

Només així s’explica que, a data de hui, IPG continue en marxa mentre no té diners per a fer front a les seues obligacions ni amb les entitats bancàries ni amb els proveïdors, als quals, segons ha dit Orengo, se’ls està pagant amb pagarés que s’han d’anar renovant “perquè no tenen diners per a pagar-los”. I és que Orengo considera que si l’Ajuntament de Gandia no fa una injecció directa de diners a l’empresa, aquesta acabarà confirmant la seua fallida.

L’exemple més clar de la situació de l’empresa pública i de per a què la estan utilitzant des del govern del PP és que en els seus pressupostos per a 2013 es destina un milió d’euros per a sous a unes persones que treballaran per a una mercantil que no destina ni un euro a inversió, per la qual cosa Orengo es pregunta “en raó de quina feina contracten a un personal que no tindrà feina que fer a tenor del que marca el pressupost?”.

El portaveu socialista ha dit que, com a membre del consell d’administració, “no vaig a acceptar que se’ns amaguen aquestes dades perquè tenim responsabilitat en la gestió de l’empresa”, i per això, si no accedeix a la informació, denunciarà a l’empresa “per a que el Tribunal de Comptes fiscalitze allò que a nosaltres no ens estan deixant fiscalitzar”.