Prieto: “El comportament col·lectiu a la Fira i Festes ha estat a l’altura de la situació”

Després de 4 dies enèrgics de Fira i Festes de Gandia 2021, les festes patronals han estat un baló d’oxigen de recuperació emocional, tradició i esperança per als gandians i les gandianes en un context complicat de pandèmia que, esglaó a esglaó, i sense perdre la perspectiva responsable, s’encamina a una nova normalitat.

Amb una retrospectiva recent, han estat diversos representants públics qui han volgut fer un balanç de què han significat les festes patronals d’enguany, les quals s’han celebrat en honor al patró de la ciutat Sant Francesc de Borja i, de forma doblement especial, ja que han encetat l’Any Jubilar en el seu honor. També s’han homenatjat els 150 anys des que es té constància de l’existència del Tio de la Porra, el personatge més icònic de Gandia.

“El comportament col·lectiu ha estat a l’altura de la situació, i sens dubte s’ha complit la missió que s’havia encomanat a cada ciutadà i a cada ciutadana”, ha destacat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha posat en valor comportament exemplar demostrat per la ciutadania i la labor de tots els operaris i cossos de seguretat per garantir el desenvolupament “d’una fira en trànsit cap a la normalitat”.

La màxima autoritat de la ciutat també ha volgut transmetre un missatge d’esperança: “Després d’esta Fira i Festes, on hem reconegut l’esforç i la resistència de la nostra ciutadania en la pandèmia, com orgull de ciutat, i també amb la presència de la nostra ministra, Diana Morant, s’obri una nova etapa d’esperança, un nou repte col·lectiu amb el qual Gandia tornarà a estar a l’altura”.

Per la seua banda, l’edil de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, també ha agraït el comportament de la ciutadania i el treball dels cossos de seguretat, bombers, Protecció Civil, Creu Roja… i ha subscrit les paraules de l’alcalde pel que fa al compliment de les mesures anti-covid amb l’absència  d’incidents significants als esdeveniments als espais públics i als espectacles que pogueren afectar el correcte desenvolupament de la fira.

“Els dispositius de seguretat que es van planificat abans d’estes festes han donat els seus fruits i hem evitat la concentració dels botellons que tant ens preocupava”, ha destacat l’edil socialista.