Prieto: “Gandia no mereixia un Govern sense ànima ni vergonya”  

Gandia 14 de novembre 2015.- Jose Manuel Prieto, regidor delegat d’Administració, Modernització i Govern obert al costat de Laura Morant, regidora delegada de Polítiques Educatives, van comparèixer ahir per denunciar l’actitud del PP en el Plenari d’ahir, votant en contra de pagar part del deute als proveïdors que ells mateix van generar o posant en perill les futures subvencions de l’Ajuntament en amagar els comptes de 2013 i 2014 a la Sindicatura de Comptes.

Prieto ha volgut destacar que “El ple ens va deixar una nova mostra de la irresponsabilitat que demostra dia a dia el Partit Popular de Gandia. Una situació que ens entristeix com a govern, ja que els que tant parlen d’aportar idees i solucions a la ciutat no fan més que demostrar amb la seua postura que són incapaços de complir la seua paraula. Dijous el PP va votar en contra de pagar a proveïdors. Presentàvem un reconeixement extrajudicial de crèdits per valor de 785.830, 85 €, corresponents a factures que l’anterior govern va deixar de pagar”.

 

Entre les factures que al plenari es van aprovar el regidor destaca algunes com:

– Factures d’associacions culturals i esportives (Penya Ciclista Beniopa -2011-, Festers Beniopa -2012-, Festers de la Magdalena -2012-, Dones de Beniopa -2012-, Assoc. Cultural Xaloc -2012-, Assoc. Musical Grau de Gandia -2012- per desenvolupar les seues activitats i que es corresponen amb convenis que no es van abonar TOTAL=26.000 €

– TVMediterraneo: Per servei menor informativo, difusión divulgación anual y entrevista quincenal año 2013, Alcaldia: 605€

– Centenars de factures de proveïdors per serveis prestats. Reparació i neteja de cotxes, reparacions d’aire condicionat, material d’oficina

– Garrigues: 186.587,18 € per serveis jurídics prestats entre maig 2012 i desembre 2013.

– POLICIA: Insígnies, arranjaments de transmissors, etc

– A Creu Roja no se li paga el servei preventiu per celebrar el Cap d’Any de 2012 (això sí, les fotos de la tropa al FB que no falten)

– Open Night 2013-14.432,88 € (¿aquest era el seu compromís amb el petit comerç del centre?)

– El servei d’agost 2012 de l’Urbà: 21.666,67 €

– Manteniment d’àrees de jocs infantils: 8.202 €

– 5 factures d’Aigües de València pel consum d’aigua 67.128,37 € (nov / des 2012 i juliol / agost 2013)

– Neteja dels edificis municipals, centres educatius i esportius 13.871,16 € (nov / dic2012)

– 29 factures de la SGAE

– 3.811,50 € (preparatius missa Mare de Deu Grau)

 

Tot i que la totalitat de les factures aprovades al pleno corresponen a serveis contractats per l’anterior govern, el PP va decidir votar en contra de la mesura emparant-se en un inconvenient de legalitat realitzat per l’interventor ja que les factures que s’estaven reconeixent no pertanyien al present exercici pressupostari

Però no només això, vam acordar una nova mesura destinada a seguir pagant tot el que el PP va deixar en els calaixos perquè ni tan sols van ser capaços de reconéixer l’existència d’aquest treball. Els parle de 9.252.221,65 €, ni més ni menys que més de 1.500.000.000 milions de les antigues pessetes” afirmà el regidor.

 

Informe Sindicatura de Comptes

Un altre dels temes que va denunciar el govern va ser la constatació que el PP va ocultar informació de manera deliberada a la ciutadania i a l’oposició.

El 13/11/2013 la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana va enviar a l’Ajuntament de Gandia (data d’entrada 14/11/2014) on se’ls avisava que ja s’havia superat el termini per presentar els comptes a l’organisme. A més, comunicava al govern que havia de posar aquesta anomalia en coneixement del ple en la primera sessió que se celebrés un cop rebuda la notificació.

Res d’això va passar, ells seguien en aquesta bogeria de despesa sense control de manera totalment irresponsable perquè la ciutadania ha de saber que sense tenir els comptes presentats se’ns tanquen les portes a l’obtenció d’ajudes” denuncia Prieto qui afegía “Sabem que s’han comportat de manera irresponsable però això supera qualsevol límit. ¿Van a pagar ells les ajudes als xiquets que no poden pagar el menjador escolar i que d’altra manera no poden menjar? ¿Pagaran ells les beques dels llibres?, ¿les ajudes d’emergència?. Costa imaginar que es puga ser més insolidari amb els més dèbils. Gandia no mereixia tindre un Govern sense ànima i sense vergonya”.

En aquest sentit, Laura Morant, ha denuniat els entrebans que ha trobat el seu departament per acollir-se a ajudes tan importants per a la ciutadania com la Xarxa de Llibres, la primera passa per a la gratuïtat dels llibres de text o les beques de menjador d’estiu per a les xiquetes i xiquets més necessitats de la nostra ciutat. “Lamentem que la ciutadania pague les conseqüències de la mala gestió del PP. Tot i això, vull llançar un missatge de tranquil·litat als pares i mares. Perquè estem fent tot el possible per solucionar la problemàtica que ens hem trobat. La Generalitat també és conscient de la situació especial de Gandia i, a banda d’allargar el termini d’adhesió a la Xarxa Llibres fins el 19 de novembre, tindrà en compte el nostre cas”. Morant està reunint-se aquests dies amb la comunitat educativa dels centres educatius per explicar-los les raons del retard i el procediment a seguir una vegada es desbloquege, com s’espera, el procés.

Xarxa Llibres és el programa de la Generalitat, la Diputació i els Ajuntaments, a través del qual s’abonarà l’import de llibres escolars. La regidora, Laura Morant, recorda que per la compra de llibres de text, cada xiquet/a podrà rebre fins a 200 euros. Si la despesa en la compra ha resultat inferior, se li reintegrarà com a màxim la despesa efectuada. De moment, CAL GUARDAR LES FACTURES O ELS JUSTIFICANTS DE COMPRA ORIGINALS.

Abans de l’acabament de l’any 2015, els ajuntaments realitzaran la primera fase de la devolució, corresponent a l’abonament d’un màxim de 100 euros per cada xiquet/a. Si la despesa efectuada en la compra és inferior als 100 euros, s’abonarà la quantitat exacta de la despesa real. Al final del curs escolar, els centres educatius rebran els llibres objecte de la primera part de l’ajuda. Es verificarà el bon estat dels mateixos.

Aquells que retornen els llibres en condicions òptimes perquè formen part del banc de llibres públic que començarà a funcionar el pròxim curs, l’ajuntament abonarà, si és el cas, la resta de la despesa realitzada que supere els 100 euros que ja s’han percebut en la primera fase. En la segona fase, l’abonament no podrà ser superior als 100 euros.