Prieto: “No sabem on ha anat a parar els diners dels ciutadans en els anys de govern del PP”

Gandia, 25 de novembre de 2015. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana declara il·legals els pressupostos de 2013 aprovats pel govern del PP i per tant suposem que també els de 2014, doncs en tots dos casos s’obviava el pagament dels crèdits bancaris tal com marca la llei. Després de conèixer aquesta notícia des del Grup Municipal Socialista reiterem allò que en el seu moment van desoir els membres del PP de Gandia que van votar a favor d’uns pressupostos que s’ha demostrat amb la resolució del TSJCV que eren contraris a dret.

El portaveu socialista, José Manuel Prieto ha declarat que “ens preocupa no saber on ha anat a parar els diners dels ciutadans en els anys de govern del PP, doncs ni van pagar allò que anaven demanant (a les persones, com diuen ells), ni van pagar als bancs com era la seua obligació”. I així s’ha ratificat amb la resolució que ahir es va fer pública, doncs explica que els pressupostos vulneren les exigències legals al no contemplar el pagament de crèdits necessaris per a atendre el compliment de les obligacions.

Prieto recordava que “els populars ja no van ser capaços, tenint majoria absoluta, d’aprovar els pressupostos per a 2015, doncs ja començaven a adonar-se que allò que aprovaven era un frau i podien recaure sobre ells conseqüències patrimonials”.

La llei prohibeix elaborar un pressupost que no comprenga el pagament dels crèdits però més enllà d’açò que ja s’ha aclarit, comentava el portaveu socialista que “potser hauríem de plantejar-nos si no hi ha com a mínim darrere d’aquesta resolució, una possible inhabilitació per a l’exercici del càrrec públic d’aquells que van aprovar els pressupostos sabent que eren incorrectes, o com a mínim,” puntualitza Prieto “un exercici d’humilitat d’aquell que era el responsable econòmic del govern, Guillermo Barber, el qual deuria plantejar-se si per decència hauria de presentar la seua dimissió”.

Els diners de tots els gandians ha sigut gastat, “però no sabem en què”, comenta José Manuel Prieto, “doncs ni pagaven als bancs, ni pagaven a les persones que ara fan cua perquè els paguem allò que els populars els van deixar a deure”.