Prop de 5.000 persones van utilitzar el wifi públic de la platja de Gandia el mes de juliol

Una de les primeres apostes de Gandia com a destí intel·ligent va ser la implantació de serveis Wifi de Platja. En 2020, en plena campanya preparatòria d’un dels estius més complicats que ha conegut el sector turístic local, la ciutat va activar 17 punts d’accés en primera línia de platja oferint cobertura de Wifi públic i gratuït en més de 2,6 km lineals en el Passeig Marítim Neptú.

Les dades històriques reflectixen una tendència a l’alça en el nombre d’usuaris potencials del Wifi en la primera meitat de l’any 2022 respecte de 2021.

El mes de juliol de 2022 es poden comptabilitzar 4.744 persones usuàries potencials úniques amb una mitjana de 532 persones diàries. D’entre les persones usuàries de la xarxa, el 45,1% són noves, que no s’han connectat mai, i el 54,9% són recurrents.

Respecte del gènere, es connecten més homes (58,2%) que dones (41,8%). I principalment, ho fan a través de dispositius mòbils (el 98,7%), enfront d’un 1,3% que utilitza ordinador. La franja horària del dia més utilitzada és entre les 19 i les 23 hores.

Wifi Gandia Platja s’utilitza especialment en caps de setmana (sobretot en diumenge), encara que la distribució és bastant equitativa per a tots els dies.

Els llocs preferits pels turistes per a connectar-se són el punt d’accés situat en la caseta d’Oficina de Turisme de l’accés 3, amb un 41,36% de l’ús total de la xarxa; el punt d’accés situat prop del club nàutic/mercat estival (15,84% de l’ús) i el punt d’accés situat davant de Creu Roja / Illes Canàries (8,26% de l’ús).

Entre les aplicacions més utilitzades de manera activa (major nombre d’hores) tenim a Google (navegador). Li seguixen la xarxa social Facebook, iCloud, iTunes, Instagram i YouTube. L’aplicació que més recursos ha consumit de la xarxa és YouTube (6,5% del total).

El municipi planteja estendre la cobertura d’este servici amb l’ampliació de cinc punts d’accés més que estendran la cobertura actual a la zona del Moll dels Borja i avinguda de la Pau (entorn Sant Nicolau) i la realització d’una campanya informativa que comporta la identificació dels punts de connexió wifi repartits al llarg de tot el destí unificats des d’una única imatge de marca.

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha afirmat que el wifi públic de la platja “se suma a la gran varietat de servicis que oferim als nostres ciutadans i visitants”, i ha destacat que estos punts wifi “ens aporten informació que utilitzem per a augmentar la fidelització i el grau de satisfacció de les persones que ens visiten, al mateix temps que continuem lluitant per a evitar la bretxa digital”.