PSPV-PSOE i Bloc Compromís presenten una moció conjunta per a demanar a l’Ajuntament que avance els diners que la Generalitat li deu a ASAEM

Els portaveus dels Grups Municipals del PSPV-PSOE i el Bloc Compromís, Vicent Mascarell i Josep Miquel Moya, han comparegut hui en roda de premsa per a presentar una moció conjunta al proper plenari amb la qual demanen al govern que anticipe a ASAEM els diners que li deu la Generalitat per tal d’evitar que el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) deixe de prestar els seus serveis a partir del mes de gener.

Mascarell ha recordat que es tracta d’un problema que s’arrastra des de fa mesos i que en les darreres setmanes ha provocat les manifestacions setmanals dels malalts i professionals del CRIS davant l’Ajuntament. Unes protestes que ja van motivar una moció al passat plenari on s’exigia a la Generalitat Valenciana que prioritzara el pagament del deute a ASAEM per a garantir el servei i que va ser aprovada per unanimitat.

Però tres setmanes després del plenari, la Generalitat, que va assegurar, de la mateixa manera que Torró, que el pagament seria immediat, continua sense ingressar cap euro del deute. Per això, tant Mascarell com Moya han coincidit en assenyalar la proposta de que Gandia avance diners com a “injusta però necessària per la importància de la tasca que realitza el CRIS”.

Mascarell ha explicat que s’espera que la moció “s’aprove per unanimitat en la línia de la que es va aprovar al darrer plenari”, i ha assegurat que aquestes decisions de caràcter social “són necessàries per a evitar que 90 malalts mentals diagnosticats de la comarca es queden sense atenció”.

Per al regidor socialista, “problemes excepcionals necessiten mesures excepcionals” i ha recordat que en una anterior ocasió en que la Generalitat es va retardar en el pagament, l’Ajuntament va gestionar avançar els diners. A més, el socialista ha explicat que el govern podria negociar amb ASAEM pagar una part del deute total que garantisca que el CRIS no tanque.

Per la seua part, Moya ha explicat que la mesura tracta d’evitar que “els malalts i els seus familiars paguen injustament i siguen víctimes d’un govern desvergonyit i d’un sistema indigne”, i ha demanat a Torró “que moga fitxa i demostre que les polítiques socials són una prioritat per a ell”.