Sol·licitem la retirada del Pla de la Marjal perquè és una excusa del PP per a fer el seu camp de golf

Els Socialistes de Gandia hem anunciat hui la presentació d’una sèrie d’al·legacions al Pla Especial de la Marjal de Gandia i l’Alqueria del Duc. Segons ha apuntat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell, “amb este pla, amb el qual s’utilitza de manera intencionada un pur eufemisme, el Govern del PP no pretén protegir estos espais. Simplement es tracta d’una excusa que l’únic que persegueix és la possibilitat de poder fer el camp de golf a la marjal”.

 

Per tant, els socialistes sol·licitem que es retire el Pla Especial de la Marjal i de l’Alqueria del Duc, com així ja ho vam demanar fa un any, i instem a l’Ajuntament de Gandia perquè propose un Pla de Protecció i Conservació de la Marjal de la Safor. Al mateix temps, li demanem que no dedique més esforços tècnics ni recursos econòmics a un projecte sense viabilitat, com és el del pitch and putt a la marjal.

 

Respecte a les al·legacions que s’han presentat, cal destacar la que fa referència a la falta de previsió amb els recursos hídrics. Així, si atenem a la llei de camps de golf de la Comunitat Valenciana, esta estableix clarament que per a portar endavant un projecte d’estes característiques s’han de garantir els recursos hídrics. “El Govern del PP afirma que el camp de golf es regarà mitjançant l’ús terciari de la depuradora de Gandia. Però açò és impossible, ja que esta infraestructura no existeix en estos moments”, ha indicat Mascarell, qui ha recalcat el projecte per a l’ús terciari de la depuradora no compta a hores d’ara amb cap dotació pressupostària, ni la Generalitat Valenciana té la intenció de portar-lo endavant.

 

Una altra al·legació incideix sobre la carència d’acceptació social del projecte del camp de golf. A més, els Socialistes de Gandia també incidim en la seua

 

 

 

 

 

nul·la viabilitat econòmica. “Es tracta d’una actuació molt costosa, valorada en 4,5 milions d’euros, per a la qual no hi ha una partida pressupostària que puga fer front a les expropiacions previstes o a totes les infraestructures que l’envolten”, assenyala el portaveu socialista.

 

Les al·legacions dels Socialistes de Gandia també posen l’accent en l’impacte ambiental i del paisatge, així com en aquelles incompatibilitats del camp de golf amb els usos actuals del sòl, i l’existència de fauna i flora en un espai d’alt valor ecològic.

 

Per tot açò, els Socialistes de Gandia tornem a presentar al·legacions, com així ja ho vam fer al juliol de 2013. “Estes al·legacions, juntament a les presentades per altres partits, associacions i ciutadania en general, van provocar que este pla es tornara a presentar a l’opinió pública. Ara, el temps i els informes tècnics ens han donat la raó”, conclou Mascarell.