Sol·licitem que Gandia es persone com acusació particular al ‘Cas Púnica’

El Grup Municipal Socialista ha sol·licitat al Govern municipal que, seguint l’exemple d’altres ciutats salpicades per la corrupció en la trama Púnica, es persone com a acusació particular per defensar els interessos de Gandia. De no ser així, serà el Grup Municipal Socialista el que acudirà a l’Audiència Nacional a defensar els interessos de la ciutat.
Cal recordar que, ja en el seu moment, els socialistes vam sol·licitar accedir a la informació municipal relacionada amb el cas, no se’ns va facilitar, així com convocar una comissió d’investigació que, després de tres sessions, no s’ha tornat a reunir des del 26 de gener i està pendent de resolució. Malgrat això, hem tingut accés a factures que demostren la mateixa mecànica que va utilitzar la trama Gürtel per sortejar els concursos públics, és a dir, fracturar els contractes. Així doncs, l’empresa relacionada amb Alejandro De Pedro, Eico Management, va facturar 1.000 euros mensuals durant any i mitjà, el límit permès per adjudicar contractes a dit, per posteriorment facturar la mateixa quantitat a una altra empresa relacionada amb el detingut, Madiva Editorial y Publicidad. La primera facturava per posicionament web, amb pocs resultats a la vista que “Gandia Shore” continuava sent la primera referència sobre Gandia en els buscadors, mentre que la segona ho feia en “treballs de publicitat”, que entenem una argúcia per sortejar a la intervenció municipal.
Així, el propi De Pedro va realitzar estos serveis per al Partit Popular durant la passada campanya electoral, per la qual cosa el regidor socialista Vicent Mascarell assenyala que “Arturo Torró té dues opcions: o presentar-se com a acusació particular o presentar les factures pels serveis del detingut De Pedro en l’anterior campanya electoral i evitar que pensem que el que en realitat feia facturant a l’Ajuntament era cobrar-se els serveis fets al partit”. Per tot això, els socialistes demanem que l’Ajuntament es persone en la causa ja que “si no donen este pas entendrem que l’alcalde té alguna cosa que amagar i serem nosaltres els que ens personem per defensar a Gandia i esclarir  la trama Púnica a la ciutat; qui va contractar amb De Pedro, per quants diners i amb quina finalitat”.