Torró abandona el parc Ausiàs March i permet que els cotxes estacionen lliurement

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui que Torró ha abandonat el parc Ausiàs March tornant a permetre que els cotxes estacionen lliurement, ocupant l’espai que s’havia reservat per als vianants i arribant fins a la porta dels dos centres educatius que hi ha a la zona: la UPI i l’escoleta del Centre Històric.

El regidor del GMS i membre d’Els Verds, Joan Lluís Soler, ha valorat que es tracta d’una “nova demostració de que les polítiques de mobilitat de Torró prioritzen els vehicles per davant dels vianants”, i ha recordat que aquest parc és transitat per moltes mares i pares amb xiquets de 0 a 3 anys que van a l’escoleta.

Precisament per aquest motiu, l’anterior govern socialista va condicionar la zona de terra, situada a la dreta del parc venint des de Gandia, per tal d’acotar-la i destinar-la íntegrament a l’estacionament de vehicles, millorant la imatge i l’accessibilitat a la zona educativa del parc i alliberant de cotxes i de circulació la part central del mateix.

Però des de l’arribada de Torró al govern, els cotxes poden tornar a aparcar lliurement, amb la qual cosa la zona preparada especialment per a aparcar està mig buida i hi ha cotxes a la porta de l’escoleta del Centre Històric i de la UPI. Un fet que critiquen molts pares i mares dels alumnes, que han fet arribar al GMS el seu malestar per aquesta nova situació.

Davant aquest fet, Soler demana al govern municipal que torne a regular l’estacionament en aquest parc i no permeta que els vehicles s’apropen tant a l’escoleta, utilitzant la zona especialment condicionada per als vehicles, perquè tal i com estan ara les coses, es demostra que Torró no aposta per la UPI, que ja l’ha tancada, ni per l’escoleta pública.