Torró avança 500.000 euros als propietaris de la Citroën sense fixar encara un preu d’expropiació

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable d’Economia, Ana Garcia, ha denunciat hui que Torró ha avançat 500.000 euros de les arques públiques als propietaris de la Citroën sense haver fixat encara ni tan se val un preu d’expropiació.

Segons ha explicat Garcia, Torró va signar a final del mes passat un decret de pagament amb l’empresa Retoria Agrícola, propietària de la Citroën, per tal de poder avançar fins a un milió d’euros del preu d’expropiació que es marque en concepte d’ocupació de l’edifici. Un acord del qual, a data de 28 de febrer, l’Ajuntament va acordar pagar ja 500.000 euros.

Segons ha explicat Garcia, mai abans l’Ajuntament de Gandia havia pagat diners a un particular en concepte d’ocupació d’un edifici que anara a ser expropiat. Una situació per la qual la regidora socialista es pregunta “quin interès té Torró en que els gandians li paguem amb tanta urgència mig milió d’euros als propietaris de la Citroën i més, en un moment on no deixen de criticar la situació dels comptes municipals”.

Els socialistes van pagar tot a la Federació de Falles

Per a Garcia, aquesta gestió és una nova demostració de que Torró “té diners per al que vol”. I és que aquesta setmana, el concejal Vicent Gregori feia gala del seu cinisme posant-se al costat de les falles pels impagaments de l’anterior govern. Una qüestió que Garcia, acompanyada per l’anterior president de la FdF i actual regidor socialista, Jesús Garcia, han demostrat que és mentida.

Papers en mà, Garcia ha explicat que quan els socialistes van eixir del govern, havien pagat la totalitat del conveni de 2010 i el 80% del de 2011 (191.557,35 euros), i ha matisat que el restant 20% es paga quan el beneficiari de la subvenció justifica les despeses amb factures.

Garcia ha dit que és “intolerable” que l’únic govern que no ha complit amb les falles ara diga que es posa al seu costat. Garcia li ha dit a Gregori que “el que ha de fer és pagar el que deu”, i ha afegit que, pel que es veu, “Torró sí que té diners per a pagar favors però no per a complir amb les falles de Gandia”.

Per la seua part, Jesús Garcia ha confirmat que en el mes de febrer de 2011, quan va deixar la presidència de la FdF, l’Ajuntament estava al dia amb els pagaments a les falles i només es devia el primer trimestre de la hipoteca del Museu Faller. Els altres tres trimestres de 2011 i el primer de 2012 depenen del govern de Torró, que no ha pagat ni un euro.

Garcia ha explicat que els deutes que l’actual directiva de la FdF imputa de 2010 són perquè els exercicis fallers no coincideixen amb els exercicis pressupostaris municipals, i transcorren d’abril d’un any a abril del següent i no en anys naturals com al consistori.

Garcia també ha dit que la Generalitat Valenciana deu l’últim pagament de l’ajuda de prop de 400.000 euros dividida en quatre anys per al Museu Faller i en referència al conveni amb la Diputació, ha explicat que, contràriament al que ha dit Vicent Gregori, “el gerent del Museu no té res a veure en les gestions”.

Respecte al conveni amb la Diputació, Ana Garcia ha insistit en que l’organisme provincial ha anul·lat, de forma unilateral, el conveni, i l’Ajuntament “ha acceptat que s’anul·le el dret de cobrament d’aquest import, per la qual cosa la subvenció corre perill”. Garcia ha recordat que si el Museu Faller funciona des del primer dia “és gràcies a que el govern socialista va donar suport econòmic i va avançar els diners que la Diputació no ha pagat”.

Ana Garcia ha recordat que amb Orengo les falles mai van ser amenaçades pels bancs amb l’embargament del Museu Faller –mostrant una carta enviada per l’entitat Ruralcaixa a les falles de Gandia- ni van haver de suspendre cap acte per problemes econòmics i ha dit que Torró “continua actuant com a un bomber piròman que crea els problemes on no hi ha per a després tractar de posar remei”.