Torró fa responsable de seguretat de barris al policia que exercia de guardaespatlles personal seu

El regidor del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable de Seguretat Ciutadana, Vicent Mascarell, ha denunciat hui que Torró ha nomenat com a responsable de Policia en els districtes de Gandia al policia local que exercia com a guardaespatlles personal seu.

Es tracta de Tomás Reyes, militant del PP que, des de fa uns anys, ha estat exercint com a responsable de la seguretat personal d’Arturo Torró. Per als socialistes, els únics mèrits personals que atresora Reyes per a ocupar el seu nou càrrec són ser militant del PP i haver sigut el guardaespatlles personal de Torró.

I és que, segons han explicat els socialistes, Torró s’ha decantat per Reyes malgrat no tenir ni mèrits professionals ni autoritat, donat que no és oficial. Un fet que ha provocat el malestar en la plantilla de la Policia Local de Gandia, donat que Torró disposava de més de 20 oficials “capacitats, amb mèrits i disposats a ocupar el càrrec de responsable de Seguretat Ciutadana als districtes de Gandia”, ha explicat Mascarell.

Per als socialistes, ser guardaespatlles de Torró fora de les hores de treball no pot ser mèrit per a accedir a galons ficticis. Per això, Mascarell ha criticat que Torró “no respecte la serietat, les capacitats i les jerarquies del cos de la Policia de Gandia”. Els socialistes han anunciat que preguntaran a la comissió sobre la situació i les funcions que exerceix Reyes.

Torró rebutja el retén 24 hores al Grau amb el suport del Bloc

Aquesta setmana, la Comissió d’Alcaldia va tractar la moció que els socialistes van presentar al darrer plenari i que va ser rebutjada per a tractar-se en comissió i en la qual es demanava recuperar el funcionament 24 hores del retén del Grau. Un retén creat i inaugurat la legislatura passada i amb el qual es donava resposta a una reivindicació històrica dels veïns del Grau.

Tant el PP com el Bloc van decidir votar en contra d’aquesta moció, deixant així al Grau sense el retén que tant de temps van reclamar per tal de garantir la seguretat policial durant les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Una decisió que per a Mascarell suposa “donar un pas enrere en la seguretat per al Grau”.

Mascarell ha explicat que la decisió de Torró ha suprimit el torn nocturn que hi havia al Grau i la platja, i ha explicat que la patrulla que actualment s’encarrega de la vigilància nocturna “no està dedicada únicament al districte i, en cas d’incidències, deixa minvada la seguretat al Grau”.

Mascarell s’ha mostrat sorprès pel suport del Bloc, que abans sempre havia defensat la descentralització de la Policia per districtes. Per al socialista, és trist que “Torró només aposte per potenciar el turisme amb certàmens de bellesa, boxa i bous i abandone els serveis públics i la seguretat”, i ha insistit en la necessitat de dotar de serveis el Grau i la platja per a aconseguir la desestacionalització.