Torró i la Generalitat incompleixen amb ASAEM i el servei podria deixar de prestar-se la propera setmana

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gandia ha lamentat hui la confirmació d’un nou incompliment i una nova mentida dels governs del PP, tant a Gandia com a la Generalitat Valenciana, que no han pagat el seu deute a ASAEM per a que mantinga el funcionament del Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS), que podria deixar de prestar-se des de la setmana pròxima per aquest impagament.

Les protestes setmanals que des d’ASAEM han protagonitzat amb els seus professionals i els malalts mentals als que atenen van sortir efecte a principis del mes de desembre, quan la Generalitat i el alcalde de Gandia, Arturo Torró, van confirmar que el pagament del deute amb l’associació es realitzaria de manera immediata per tal que no deixara de prestar-se el servei.

Però la situació, a 30 de desembre, continua sent la mateixa, i els governs del PP, que acaben l’any mentint com de costum, faran que 90 malalts mentals de la comarca de la Safor passen el cap d’any amb la incertesa de si podran continuar sent atesos al CRIS, donat que, com venen reclamant des de l’inici de les seues protestes els professionals d’ASAEM, si el deute no es pagava abans de final d’any, el servei s’aturaria a 1 de gener.

El regidor socialista Vicent Mascarell ha recordat que es tracta d’un problema que s’arrastra des de fa mesos i que en les darreres setmanes ha provocat les manifestacions setmanals dels malalts i professionals del CRIS davant l’Ajuntament.

Unes protestes que han motivat ja dues mocions al plenari, la segona de les quals, conjunta amb el Bloc Compromís, demanava que Gandia anticipara la totalitat o part del deute. Aquesta moció encara no s’ha pogut debatre, però la urgència demana que Torró negocie amb ASAEM de manera immediata per a mantenir el servei.