Torró pujarà impostos i acomiadarà a 60 treballadors per a pagar els seus capricis

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia, ha valorat hui amb més detall els pressupostos que el govern del PP ha presentat per a 2012 assegurant que la pujada d’impostos i l’acomiadament de fins a 60 treballadors municipals servirà “per a pagar els capricis de Torró com la compra de la Citroën, del centre comercial del hotel de la platja, canviar moreres per palmeres o pagar a les televisions privades dels seus amics”.

Garcia ha criticat durament que, en temps de crisi, el govern augmente el pressupost en 8 milions d’euros. Un augment que no es veu traduït , “incomprensiblement”, en el manteniment dels impostos ni dels treballadors municipals. I és que, en matèria impositiva, hi haurà un increment “desorbitat” de l’IBI, que creixerà fins a un 37% en 2015, mentre que l’impost de vehicles creixerà un 25%. Pel que fa als acomiadaments, més de 60 treballadors municipals engreixaran les llistes de l’atur amb les mesures de Torró.

Segons ha explicat Garcia, altres mesures que es prendran seran la pujada de taxes i preus públics, així com la supressió de bonificacions d’algunes taxes com el fem. A més, el govern té previst estudiar noves taxes per a aplicar a la ciutadania en aquesta legislatura. Garcia ha explicat que els pressupostos de Torró contemplen també ingressos en concepte de cànon, tan criticats per Torró en l’anterior legislatura.

Per als socialistes, aquestes xifres suposen un perjudici “molt greu” per a les butxaques dels gandians, que no només veuran incrementat el pagament d’impostos, també veuran, segons Garcia, “com es carreguen els serveis públics de la ciutat com les escoletes infantils o el transport públic”.

Garcia ha assegurant que aquestes dades són la màxima demostració del fet que Torró té diners per al que vol, i ha dit que “mentre ofega les butxaques dels gandians gasta a mans plenes en concerts, televisions privades o compres d’edificis milionaris”. Uns fets que, per als socialistes, suposen la confirmació de la gran mentida de l’eslògan del PP: “más empleo, menos impuestos”, que s’ha convertit en “más paro, más impuestos”.

Per als socialistes, es tracta d’una qüestió de prioritats que hauran d’explicar els membres del govern de Torró, que no té diners per a mantenir a tota la plantilla de la Policia Local però sí per a fer un retén multimilionari. A més, els socialistes es pregunten en què beneficia a les butxaques dels gandians la pujada d’impostos, la compra de la Citroën o de la bolera de la platja.

 

Nefastes formes en la gestió dels pressupostos

El regidor socialista Vicent Mascarell ha criticat les formes del govern de Torró a l’hora de gestionar els pressupostos. Segons ha explicat Mascarell, la convocatoria de la comissió de hui es va enviar divendres passat passades les 15 hores, i a la vesprada Guillermo Barber va denegar l’accés als pressupostos als membres de l’oposició.

El regidor socialista ha criticat que l’actitud del govern suposa “un despreci a la democràcia i a l’oposició per part de d’una corporació que ha demostrat que no té cap voluntat d’arribar a acords”.

Els socialistes només han pogut accedir als pressupostos escassament una hora abans de la comissió, per la qual cosa “no podem encara valorar amb detall cada partida pressupostària”. No obstant, Ana Garcia ja ha reparat en algunes qüestions com l’increment en despesa de publicitat, que passa de 130.000 a 385.000 euros o la partida per a òrgans de govern, que passa de 55.000 a 402.000 euros.

Per tot això, Mascarell ha assegurat que els socialistes demanaran que els pressupostos es queden sobre la taula per tal que l’oposició i col·lectius socials tinguen temps per a analitzar-los, treballar-los i presentar les seues propostes, perquè consideren abusiu l’increment en matèria impositiva i l’acomiadament de personal de l’Ajuntament de Gandia.