Torró rebutja la comissió d’investigació per a l’adjudicació milionària a dues televisions vinculades al PP

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha lamentat hui la decisió de Torró i dels seus companys de govern de rebutjar la creació d’una comissió per a investigar l’adjudicació de 3,5 milions d’euros per a dues televisions privades vinculades al PP i, una d’elles, al propi alcalde de Gandia.

Durant el plenari extraordinari que van forçar els regidors socialistes i que es va celebrar ahir, Torró va fer ús de la majoria absoluta del PP per a impedir que s’investigue amb detall una adjudicació milionària que per als socialistes és sospitosa, poc clara i que busca beneficiar a dues empreses privades amigues de Torró, una de les quals té vinculacions directes amb ell.

Durant la defensa dels socialistes, el regidor Vicent Mascarell va preguntar a Torró per quin motiu va decidir adjudicar aquests diners a dues empreses privades en comptes de facilitar la reobertura de Gandia Televisió. I és que els socialistes li van recordar a Torró que l’empresa pública no pot pagar diners a fons perdut per a dues empreses privades i sense cap requeriment de l’Ajuntament.

Torró va eludir respondre a les preguntes dels socialistes i es va limitar a defensar la seua decisió atacant les gestions de l’anterior govern. Unes gestions que, no obstant, va confirmar que no anava a revocar malgrat tenir la possibilitat de fer-ho fent ús de la seua majoria absoluta. A més, Torró va tornar a confirmar que va participar en les gestions de la compra de Tele 7 per part d’un grup empresarial.

Durant el transcurs del debat, Mascarell va desmontar l’argument que esgrimeixen els populars i que diu que Gandia Televisió era més cara que el milió d’euros anual que pagarà ara el consistori a dues televisions privades. El regidor socialista va demostrar que l’auditoria de Deloitte, dogma de fe per al govern del PP, demostra que, tal i com venen dient des del GMS, la televisió pública costava 825.000 euros anuals, mentre que ara es pagarà més d’un milió.

A més, Mascarell va lamentar que els diners públics invertits fins ara en Gandia Televisió buscaven cobrir un servei públic sense ànim de lucre i que preservava la identitat cultural dels gandians, mentre que el milió invertit ara beneficiarà a dues empreses l’objectiu primordial de les quals és guanyar diners.

Per tot això, els socialistes consideren que el rebuig del govern a crear aquesta comissió d’investigació demostra que Torró amaga alguna cosa darrere de les adjudicacions, perquè de no ser així, no tindria cap problema en tractar amb detall la qüestió. Però la seua vinculació directa amb Tele 7 i la de Rus amb Comarques Centrals ha provocat que el PP tracte de mirar cap a un altre lloc.

De fet, els socialistes van recordar que l’adjudicació de llicències de TDT a la Safor es va caracteritzar per la polèmica i va estar conduïda per Dora Ivars, vinculada al PP. Aquell procés va acabar amb dues adjudicacions vinculades directament a càrrecs del PP: Rus i Torró.