Torró trenca les seues dues principals promeses electorals: ocupació i impostos

El regidor del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha criticat hui en roda de premsa que només huit mesos després de les eleccions, Torró ja haja trencat les seues dues principals promeses electorals: l’aposta per l’ocupació i el manteniment dels impostos. Un augment dels preus públics que per a Mascarell “serveix per a pagar els capricis de Torró i la seua política d’esdeveniments”.

Aquestes declaracions venen motivades per dos notícies: un nou augment de l’atur a Gandia, que supera ja les 9.000 persones sense treball (9.152) i l’anunci realitzat dilluns passat pel govern del PP a la ciutat que deia que van a pujar els preus dels serveis públics de la ciutat per evitar el seu dèficit. Una mesura que, per als socialistes, és un nou abús de la política del PP que finalment pujarà impostos i pujarà preus públics.

El regidor socialista li ha recordat a Torró la definició de servei públic, explicant que és “el conjunt de prestacions reservades en cada estat a l’òrbita de les administracions públiques i que tenen com a finalitat la cobertura de determinades prestacions”, i ha posat especial atenció a una dada: els serveis públics “els brinden determinades entitats per satisfer les necessitats d’una comunitat i no segueixen criteris de rendibilitat”.

Per a Mascarell, no es pot permetre que Torró “accepte com a normal el dèficit de concerts, platges artificials, compres de centres comercials, concessionaris de cotxes i altres esdeveniments que està programant i critique el d’activitats culturals i de salut” així com el del transport públic, utilitzat per més de 800.000 persones cada any.

Mascarell ha explicat que amb els diners de la compra de la Citroën es cobriria el dèficit del transport públic de l’Urbà. A més, el regidor socialista ha reptat al govern de Torró a que demostre dades d’alguna ciutat el transport públic de la qual no siga deficitari. També ha demanat al govern conèixer el cost de l’Urbanet, del qual ha dit que “estem d’acord en que és necessari però més deficitari que l’Urbà”.

Mascarell assegura que aquestes decisions són “un pas enrere en la qualitat de vida dels gandians”, donat que amb la situació econòmica que es viu i l’augment de la pressió fiscal, pujar els preus d’activitats d’aquest tipus i de serveis públics com educació o transport “ofegarà més encara a moltes famílies de la ciutat”.

Els socialistes han allargat la mà al govern per tal que, si és necessari fer un esforç en els preus públics, fer-lo, “però de forma consensuada entre tots els grups polítics i buscant que no ho paguen aquelles famílies que més ajuda necessiten”. Per últim, Mascarell ha dit que els socialistes “seguirem lluitant per conservar el model de ciutat”.