Torró autoritza un nou préstec de 3,5 milions d’euros per a l’empresa pública amb l’informe en contra de l’interventor

L’actual alcalde en funcions de Gandia, Arturo Torró, va autoritzar abans de les eleccions municipals mitjançant un simple decret d’alcaldia una nova injecció econòmica des de l’Ajuntament de Gandia a l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia (IPG). En esta ocasió es tracta d’un crèdit a curt termini de 3,5 milions d’euros, que ha comptat amb una objecció de legalitat per part de l’Interventor General de l’Ajuntament.

“El Govern local del PP ha seguit amb la seua dinàmica d’exprimir les arques municipals fins al final de la legislatura. I, davant estes atrocitats econòmiques, només els podran parar els peus els jutges, o un nou govern que no estiga presidit per la persona que ha provocat el crack econòmic a Gandia. Per açò, Torró no pot ser alcalde un dia més”, ha assenyalat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell. Cal destacar que el Govern local del PP ha formalitzat, pel seu compte i risc, este nou préstec de tresoreria de 3,5 milions d’euros, en un ajuntament que té un deute confirmat de 300 milions d’euros.

Cal recordar que el jutge d’instrucció número 2 de Gandia ja està investigant a Arturo Torró per un presumpte delicte de prevaricació, per anteriors operacions similars d’injecció econòmica des de l’Ajuntament a l’empresa pública IPG, amb informes en contra de l’interventor. En definitiva, si se sumen totes estes operacions, ja són quasi 15 milions d’euros transferits de manera il·legal des de l’Ajuntament a l’empresa pública.

Per tot açò, el Grup Municipal Socialista posarà en coneixement de la justícia esta nova operació d’Arturo Torró, “signada poc abans de les eleccions, de manera absolutista i a colp de decret d’alcaldia, i sense l’aval dels funcionaris municipals. I és que si Torro segueix d’alcalde, es continuaran cometent este tipus d’atrocitats”, ha conclòs Mascarell.