Torró utilitza una empresa de discoteques per a justificar el lloguer que paga de la seua vivenda a una empresa beneficiada per l’Ajuntament

La Junta de Portaveus celebrada hui pel govern del PP i en la qual Torró pretenia explicar la notícia publicada dijous passat al periòdic El País ha vingut a confirmar totes i cadascuna de les sospites dels socialistes: que Torró va decidir vendre l’única parcel·la que li rendava a l’Ajuntament més de 100.000 euros anuals, que l’empresa adjudicatària (Infilev SL) és propietat d’un amic de Torró i només va licitar 200 euros més que l’altra oferta presentada, i que poques setmanes després, una empresa de discoteques vinculada a Torró va signar l’arrendament d’un pis amb Infilev i que allí és on viu hui en dia l’alcalde de Gandia.

Torró només s’ha preocupat per desmentir que siga l’empresa Torró Visión Holding la que li lloga el pis a Infilev, i tot i que en un primer moment s’ha negat a donar el nom de la mercantil que paga el lloguer, finalment ha confirmat que és una empresa la raó social de la qual és “l’explotació de pubs, café-bars i sales de ball i discoteques”. Tot i això, el més cridaner és que quan s’accedeix a la informació d’aquesta mercantil, entre els seus càrrecs directius es troben diverses persones i societats de l’entramat empresarial de Torró.

Davant aquest embolic de dades que no ha fet més que posar més dubtes als socialistes, s’ha pogut esclarir altres qüestions que posen més ombres a tota l’operació. Així, tal i com ha confirmat el portaveu socialista José Manuel Orengo, el contracte de lloguer signat entre les dues mercantils (la de discoteques vinculada a Torró i Infilev) no ha estat declarat oficialment. A més, les xifres dels pagarés mostrades per Torró no coincideixen amb les quantitats facturades i l’alcalde s’ha negat a mostrar les factures.

Per tot això, Orengo ha assegurat que “quan més mirem i més investiguem en aquesta operació, més qüestions fosques i sinvergüenseries trobem”. Per això, Orengo ha assegurat que “sí que li interessa a la ciutadania saber aquesta informació perquè s’escapa de l’àmbit privat quan Torró mescla allò públic amb els seus interessos empresarials tal i com ha fet en aquesta operació”.

Així, Orengo, després de recordar que el Torró-empresari està actualment en suspensió de pagaments, li ha demanat al Torró-alcalde tres coses: que s’abstinga de fer negocis particulars al municipi on és alcalde i fa gestió pública “perquè això és aprofitar-se’n del seu càrrec públic en benefici personal”; que no amenace ni a l’oposició ni als mitjans de comunicació “quan denunciem les seues actituds fosques perquè és il·legal i immoral”; i que no tinga la temptació de comparar-se amb ell “perquè no és comparable el seu embull d’empreses i testaferros amb la meua activitat política”.

Per últim, Orengo ha insistit en preguntar per què Torró va decidir vendre aquesta parcel·la i no una altra, sent aquesta la única que li rendava anualment beneficis al consistori, i per què va decidir fer-ho amb un procediment que permetia a una empresa dedicada a l’especulació aprofitar-se’n d’un lloguer que ja estava signat entre l’Ajuntament de Gandia i l’empresa que actualment explota un negoci en aquesta parcel·la.