Un notari certifica que l’empresa que gestiona la piscina del Grau continua fent-ho a dia de hui sense llicència

Ja ho va advertir la setmana passada la regidora Liduvina Gil i ahir ho va acomplir. El PSPV-PSOE es va personar ahir, amb la presència d’un notari, a les instal·lacions de la piscina del Grau per a certificar que a dia de hui, l’empresa del Max Wellness Spa està gestionant el recinte municipal sense ser l’adjudicatària del mateix i sense llicència d’apertura. Una situació irregular que es produeix des del passat mes de juliol sense que ningú del govern del PP faça res per evitar-ho.

Gil ja ha criticat en diverses ocasions que una empresa privada estiga fent negoci en unes instal·lacions de propietat municipal sense tenir l’adjudicació pertinent. I és que tot el procediment que envolta a la Piscina del Grau des de l’arribada del PP al govern està marcat per l’obscurantisme i la sospita. Resumint, Gil ha recordat que l’empresa va aconseguir una adjudicació provisional en un procediment negociat en el qual no va aportar l’aval bancari de 200.000 euros que demanava el govern i que acreditara que podria fer front al pagament del préstec pendent en l’edifici.

Tot i això, i després de dir que han enviat requeriments per a que l’empresa abandonara el recinte, a dia de hui, quatre mesos després d’entrar a gestionar la piscina de manera irregular, l’empresa continua allí, tal i com va corroborar ahir un notari. És més, segons ha explicat Gil, “actualment no consta cap notificació per a que l’empresa cesse la seua activitat i abandone el recinte”.

La regidora socialista ha assegurat que l’acció feta amb el notari “és el pas previ per a començar a emprendre accions legals contra el govern del PP”, perquè, segons ha dit Gil “sospitem que darrere de tota aquesta operació s’amaga la mà negra de Torró” i que tot el procediment, “des de la decisió de rescindir de mutu acord el contracte amb Duet Sports, podria ser una acció per a beneficiar a una empresa d’un amic seu”. Una gestió del govern del PP que els socialistes titllen com a “un fracàs més i un altre colp de la justícia amb sentències milionàries perdudes”.

Des de les files socialistes han recordat que, tal i com es va publicar en premsa fa uns dies, hi ha una sentència que dóna la raó a Duet Sport i que condemna a l’Ajuntament a pagar-li a la mercantil uns 300.000 euros i a fer-se càrrec de la hipoteca de tres milions que pessa sobre l’edifici perquè, contràriament al que deia el govern, l’empresa ha demostrat que el contracte es va trencar de mutu acord i amb el consentiment del govern del PP. En total, segons ha explicat Gil, “Gandia haurà d’assumir 3,3 milions d’euros per la gestió que ha fet el PP durant aquests dos anys i mig. Una quantitat que suposa que els gandians pagaran 4.000 euros al dia per la piscina del Grau des de l’arribada del govern del PP”.

Gil ha conclòs assegurant que és “lamentable i molt greu” que en època de crisi, l’Ajuntament consentisca que una empresa es lucre en unes instal·lacions municipals de manera il·legal en una acció de competència deslleial amb altres gimnasos privats. Perquè mentre els gandians assumeixen amb els seus impostos els costos de despeses i manteniment de l’edifici, “l’empresa privada cobra als usuaris per accedir a les mateixes i guanya diners a costa de tots”.