Una empresa gestiona des del mes passat la piscina del Grau sense adjudicació

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha denunciat hui un nou cas d’adjudicació obscura per part del govern del PP. En aquest cas, es tracta del centre esportiu i la piscina del Grau de Gandia, que des del passat mes de juliol està gestionada per una nova empresa, sembla ser que es diu Max Aqua Sport, sense que ni l’oposició ni l’opinió pública tinguen constància de l’adjudicació del centre a cap empresa.

Tal i com ha relatat Gil, el passat 6 d’agost de 2012, fa ja més d’un any, els socialistes van enregistrar la primera petició d’informació respecte a la piscina del Grau després de l’anunci del seu tancament temporal. Gil demanava per escrit accedir al nou plec de condicions. Però el govern no va donar resposta a aquesta sol·licitud fins al passat 12 de juny de 2013 (10 mesos després), quan van explicar que el concurs del centre esportiu del districte marítim havia quedat desert i que s’anava a realitzar un negociat sense publicitat.

Max Aqua Sport
Max Aqua Sport

La sorpresa ha vingut quan unes setmanes després, des del passat 1 de juliol, hi ha una nova empresa explotant les instal·lacions sense que el govern haja informat de l’adjudicació de les mateixes ni als grups de l’oposició ni a l’opinió pública, per la qual cosa Gil posa en dubte que l’empresa Max Aqua Sport “estiga gestionant el recinte amb l’adjudicació en regla”.

Per això, el passat 1 d’agost, la regidora socialista va demanar de nou, per registre d’entrada, accedir a la informació referent a l’adjudicació de la piscina. Una petició que encara no té cap resposta per part del govern del PP. Gil recorda que “es tracta d’una adjudicació important perquè comporta la subrogació d’un préstec de tres milions d’euros, i l’empresa que es faça càrrec de la gestió del centre ha de demostrar que pot fer front a la mateixa”. Per això, els socialistes han insistit aquesta setmana en demanar per escrit la informació amparant-se en l’article 23 de la Constitució Espanyola.

Davant aquesta nova operació obscura, Gil pregunta al govern del PP “què tenen que amagar per a que no ens donen accés a la informació i no comuniquen públicament l’adjudicació del centre malgrat ser una operació important”. Gil també ha preguntat al govern si són certs els rumors que asseguren que, a data de hui, més d’un mes després de que la nova empresa estiga gestionant el centre esportiu, “és l’empresa pública IPG la que està pagant les despeses que té el centre esportiu”.